arrow_drop_up arrow_drop_down
Boek: Het Zoutpad van Raynor Winn
3 februari 2021 

Boek: Het Zoutpad van Raynor Winn

Ik krijg regelmatig de vraag of ik aanraders heb voor leuke, avontuurlijke boeken over reizen. Mijn lijstje met favorieten wordt natuurlijk steeds langer, en recent heb ik er Het Zoutpad van Raynor Winn aan toegevoegd. Ik vertel je wat meer over dit inspirerende boek.

 

Het Zoutpad van Raynor Winn

Het Zoutpad, het eerste boek van Raynor Winn, speelt zich af in Zuid-Engeland. Je leest het waargebeurde verhaal over een tocht die Raynor met haar man ondernam. Wat direct opvalt, is Raynor's manier van schrijven: je zintuigen worden geprikkeld en je waant je echt in de omgevind die ze beschrijt. Ik las het boek acht jaar nadat ik voor het laatst in dat deel van Engeland was, en nostalgie overspoelde me.
Het boek begint met het omschrijven van de situatie waarin Raynor en haar man Moth terecht gekomen zijn. Het oudere stel is hun huis en financiën kwijtgeraakt en Moth blijkt ernstig ziek. Ze zitten dakloos in een uitzichtloze situatie, maar gaan niet bij de pakken neer zitten. Ze besluiten samen van het South West Coast Path hun thuis te maken.

het-zoutpad

 

Het South West Coast Path

Het South West Coast Path is een Engelse lange afstand wandelroute van 1.014 kilometer. Hij volgt de kustlijn van Devon en Cornwall in het zuiden van Engeland. Het pad volgt de kustlijn rondom het zuidwestelijke puntje van Engeland. Raynor en Moth pakken twee rugzakken vol met de essentials en beginnen aan hun maandenlange tocht over het pad. Ze leven van een heel klein budget en zien regelmatig af tijdens het kamperen. 's Nachts slapen ze in het wild (wildkamperen is in Engeland verbonden) en overdag genieten ze van de variërende kustlijn. Raynor beschrijft de ups en de downs en het is niet moeilijk een band op te bouwen met het stel.

boek-south-west-coast-path

 

Een aanrader

Dit boek is heerlijk om bij weg te dromen. Daarnaast laat het maar weer zien dat er altijd opties zijn. Ik vind deze vijftigers zó dapper en inspirerend!

Ben je benieuwd naar welke titels ik verder nog aanraad? Bekijk mijn boekenlijstje voor buitenmensen en het boek Zuurstofschuld die nog niet op dat lijstje staat.

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies