Verslavend: Niet Alleen van Tim Voors
Paulien
08/01/2021
2 min

Verslavend: Niet Alleen van Tim Voors

08/01/2021
2 min

Tim Voors ken je misschien van het boek Alleen, waarin hij zijn ervaringen op de Pacific Crest Trail deelt. Na die lange tocht ging Tim niet thuis zitten, maar besloot hij al snel weer op groots avontuur te gaan. Hij wandelde de Te Araroa Trail in Nieuw-Zeeland en schreef daar het boek Niet Alleen over.

tim-voors-niet-alleen-boek

 

Niet Alleen: over de Te Araroa Trail

Tim besloot na zijn grote tocht over de PCT om nog eens zo’n eind te gaan wandelen. Ook nu vertrok hij weer in zijn eentje voor een solo tocht, die uiteindelijk niet lang een solotocht bleef. Hij wandelde de beroemde Te Araroa Trail, een 3.000 kilometer lange wandelroute in Nieuw-Zeeland die bij veel Nederlanders bekend werd dankzij het boek Mijn leven in de Wildernis van Miriam Lancewood. De route begint bij Cape Reinga op het Noordereiland en loopt in een vrij directe lijn naar Bluff op het Zuidereiland. De meeste wandelaars doen 3,5 tot 5,5 maand over het afleggen van de hele route.

Tim-voors-nieuwste-boek

 

Alleen… of Niet Alleen?

Tim begint solo aan zijn tocht op het Noordereiland. Zijn beschrijvingen van de omgeving voelen als thuiskomen na het lezen van zijn boek Alleen. Tim weet genoeg informatie te geven om je een beeld te helpen vormen van het landschap, zonder dat het langdradig en saai wordt. Een hele kunst om zo’n goed beeld van een maandenlange tocht in 252 pagina’s te geven. Vanaf de eerste pagina spat het avontuur van de pagina’s af en ik kon het boek niet meer wegleggen. Een hele middag op de camping was ik niet meer aanspreekbaar, want ik liep in gedachten de Te Araroa Trail met Tim mee.

Het boek heet niet voor niets Niet Alleen, want alleen was Tim op de trail niet vaak. Hij ontmoet twee vrouwen met wie hij veel optrekt en daarnaast natuurlijk nog vele andere wandelaars en locals. Ook over die ontmoetingen weet Tim boeiend te vertellen, waardoor je ook als lezer het gevoel hebt nieuwe vrienden te maken op de Trail.

“Tims beschrijvingen van de omgeving voelen als thuiskomen”

Tim-Voors-Te-Araroa-Trail

Ik had ze gemist: schilderijtjes!

In zijn eerste boek Alleen deelde Tim al een aantal van zijn prachtige schilderijtjes. Met blauwe en gele verf legt hij situaties en landschappen onderweg vast en ik was dolgelukkig toen ik zag dat ook de schilderijtjes in dit boek niet ontbraken. Verder staan in dit boek ook foto’s, zodat je je een nog beter beeld van de Trail vormt.

De combinatie van een verhalende schrijfstijl, schilderijtjes en foto’s maakt het boek een verslavend geheel dat ik zeker aan wie het maar wil horen aan ga raden. Te beginnen met jou! Bestel het boek bij Fontaine Uitgevers of via bol.com.

niet-alleen-tim-voors-winnen

Reacties
Categorieën