Hoe maak je je leven avontuurlijker?
Paulien
02/08/2021
2 min

Hoe maak je je leven avontuurlijker?

02/08/2021
2 min

Wil jij graag avontuurlijker en leuker leven? Wil jij van een oké leven naar een geweldig leven gaan? Ik geloof dat jij dat kunt! Maak je leven avontuurlijker met deze vier tips – en begin vandaag nog!

Tip 1: maak je leven avontuurlijker met een nieuwe mindset

Veel mensen denken bij ‘avontuur’ aan bergen beklimmen, paragliden en rond de wereld reizen. Als dat je definitie van avontuur is, wordt avontuur in je (dagelijks) leven inbouwen wel erg moeilijk. Niet onmogelijk, maar wel iets uitdagender om op korte termijn te bereiken. Mijn definitie van avontuur is anders: ik denk dat avontuur in je hoofd zit, en meer te maken heeft met mindset dan met je locatie of welke activiteiten je precies onderneemt. Je kunt daar meer over leven in mijn blog ‘wat is avontuur?’.
Als avontuur een mindset is, kun je het overal vinden! Zet je avontuurlijke bril op en kijk naar wat er nu om je heen is. Waar zie jij mogelijkheden voor avontuur?

avontuurlijk-leven-berg

Voor een avontuurlijk leven hoef je niet te balanseren op de rand van een berg

Tip 2: zoek de randen van je comfortzone op

Ik denk dat je avontuur (net) buiten je comfortzone vindt. Daar waar een heel sterk stemmetje in je hoofd roept ‘neeeee doe het niet, doe toch normaal, niet doooeeen’ en een ander stemmetje roept ‘jaaa, avontuur, lekker gek, YOLO!’. Ik denk dat avontuur te maken heeft met uitdaging en je (net) niet helemaal comfortabel voelen. Zoals ik me voel als ik in een Schots loch wil skinny dippen (koud! oncomfortabel! gek!), zo voel ik me ook als ik ’s morgens onder een koude douche wil stappen. Ja, de bergen in de omgeving ontbreken even, maar dat wil niet zeggen dat ik in mijn badkamer geen avontuur vindt.
Kijk hoe je in je dagelijks leven de grenzen van je comfortzone kunt opzoeken. Misschien helpen mijn tien ideeën voor een microavontuur je daarbij!

Tip 3: maak je dagelijks leven avontuurlijker

Omdat ik geloof dat avontuur een mindset is, kun je jezelf uitdagen avontuur in de dagelijkse dingen te vinden. Er zijn heel veel handelingen die je op een dag toch wel uitvoert, zoals eten, douchen, slapen, bewegen/verplaatsen, vrienden bellen, etc.. En al die dingen kun je avontuurlijker maken! Neem eens een koude i.p.v. een warme douche, zwem in het lokale meer in plaats van jouw lekker warme bad, eet buiten in hartje winter, loop naar je werk en laat de auto staan, etc.. Geef jezelf de uitdaging om deze week één van die dingen avontuurlijker (en dus oncomfortabeler) te maken.

Tip: ga, wanneer je meer tijd hebt, eens op microavontuur!

avontuurlijk-dagelijks-leven

Maak je dagelijks leven avontuurlijker door dagelijkse activiteiten door een avontuurlijke bril te bekijken

Tip 4: denk als een kind

Als kind dacht je nog niet zoveel in onmogelijkheden en ‘ik heb hier echt even geen tijd voor’ als je nu doet. Probeer even het kind in jou weer vrij te laten en geef jezelf de tijd om te spelen. Ga schatzoeken (geocachen), klim in een boom of bouw een zandkasteel. Doe lekker gek en kijk met een nieuwsgierige blik naar wat er om je heen is.
Tip: neem je kind mee of leen een kind van iemand voor het goede voorbeeld.

kamperen-doordeweeks

Maak je leven avontuurlijker door doordeweeks te gaan kamperen bijvoorbeeld

Kun je wel wat hulp gebruiken bij avontuurlijker leven?

Ik geef binnenkort weer een GRATIS WEBINAR over avontuurlijk leven waar jij bij kunt zijn. In dit webinar vertel ik je meer over mijn weg naar een avontuurlijk leven, veelgebruikte ‘excuses’ en hindernissen en natuurlijk praktische tips om je leven avontuurlijker te maken.

Reacties
Categorieën