HOI! IK BEN PAULIEN

solowandelaar en nomade

paulien-handtekening
Solo lange afstanden wandelen heeft mijn leven veranderd: ik voel me zelfverzekerder, sterker, dapperder en meer verbonden met mezelf dan ik ooit had kunnen denken. Ik heb naar mezelf leren luisteren, ontdekt wat ik belangrijk vind in het leven en vriendschap met mezelf gesloten.

dát gun ik elke vrouw!

Paulien
paulien-van-der-werf-avontuur

mijn verhaal

Een goede opleiding, een leuke baan, een fijn appartement en een sociaal leven. Ik had het allemaal, maar voelde me opgesloten in een gouden kooi. 'Is dit hoe mijn leven er de komende vijftig jaar uit gaat zien?', vroeg ik me jaren geleden af. Ik had al diverse keren thuisgezeten met een burn-out en depressie en wist eigenlijk niet zo goed wat ik met mijn leven wilde.


Ik dacht terug aan het moment waarop ik me voor het laatst écht vrij en gelukkig gevoeld had. In 2016, maakte ik mijn eerste 6-weekse wandeltocht en daar wist ik: dít wil ik in mijn leven. Rust, vrijheid, energie en zelfvertrouwen voelen, dat trailgevoel ervaren. Connectie maken met wandelaars die net als ik in het leven stonden. Ik besloot nogmaals op trektocht te gaan en dat bleek voor mij hét tegengif voor de snelle maatschappij waarin we leven en de mentale uitdagingen die daardoor ontstaan.

paulien-van-der-werf

de start van outdoor inspiratie

Mijn vrienden waren niet zo dol op wandelen, maar ik durfde niet zo goed alleen op pad. Toch wilde ik mijn wandeldromen niet opgeven, dus ik leerde stap voor stap hoe ik op solotocht ging én daarvan genoot. Hoe vaker en langer ik op trektocht ging, hoe meer ik besefte: dit hebben de vrouwen om mij heen, die met zichzelf en onze maatschappij strugglen, ook nodig! Ik richtte Outdoor Inspiratie op en ontmoette eindelijk andere vrouwelijke (solo)wandelaars die ik in het dagelijks leven zelden tegenkwam.


Ik leerde vrouwen kennen die dromen van het maken van een lange (solo)wandeltocht en vrouwen die dat al jaren deden en daar vol enthousiasme over vertelden, en besloot deze vrouwen samen te brengen in mijn Trail CommunityTer aanvulling maakte ik een e-book vol praktische kennis die je helpt bij de voorbereiding op zo'n tocht en een cursus speciaal voor vrouwen die nog wat kennis en aanmoediging kunnen gebruiken voordat ze vol (zelf)vertrouwen aan hun eerste solotocht kunnen beginnen.

paulien: voormalig biologiestudent en fotograaf | vegetarisch | eigenwijs | hondenmens | sunriselover | 'irritant druk in de ochtend' | bergliefhebber met hoogtevrees | geen thee = geen leven | schotlandverslaafd | 'very independent woman' | bang voor open water | bordspellenfanaat | meezingen met abba ('wel een beetje vals')  

wist je dat ik...

digital-nomad

al sinds 2019 nomadisch leef?

Ik wilde me fulltime met Outdoor Inspiratie bezighouden en zoveel mogelijk wandelen, dus ik zegde mijn huurhuis op om mijn vaste lasten te minimaliseren en leef sindsdien nomadisch in Europa.

outdoor inspiratie in een winkel startte?

Ik werkte twee jaar als expert op het gebied van wandeluitrusting in een grote buitensportwinkel. Ik vond het frustrerend dat ik mijn klanten na hun winkelbezoek niet kon helpen en richtte Outdoor Inspiratie op.

paulien-symbool

meestal solo op avontuur ga?

Hoewel ik het vroeger doodeng vond, ga ik vrijwel altijd alleen op (wandel)avontuur. Ik geniet er meer van dan ik ooit had durven dromen en zelfs nu ik vele wandelvrienden heb, ga ik nog meestal alleen.

trektocht-stappenplan

tijd om jouw wandeldroom werkelijkheid te maken

In mijn gratis stappenplan voor je wandeltocht leer je hoe je je voorbereid op je (eerste) lange afstand wandeltocht. Inclusief handige tips en een paklijst.

teamlid-eline

ontmoet: eline

Omdat ik zelf steeds vaker en langer ging wandelen en Outdoor Inspiratie ondertussen vrolijk verder groeide, besloot ik een teamlid te zoeken die tijdens mijn afwezigheid alles over kan nemen als dat nodig is. Ik vond een geweldig teamlid in Eline, oprichter van het selfcare-voor-wandelaars-platform Dosis Geluk en zelf ook fanatiek wandelaar. Zij helpt vooral achter de schermen, maar is soms ook te zien bij masterclasses. Zonder haar zou Outdoor Inspiratie niet zijn wat het vandaag is en ze is één van de weinige mensen voor wie ik van een solotocht een duotocht zou maken!

2x per maand stuur ik een gratis inspiratiemail vol tips over (solo)wandelen. Ook ontvangen?