arrow_drop_up arrow_drop_down

mijn verhaal

paulien-van-der-werf

IN HET KORT...

Nog voor mijn twintigste kwam ik er achter dat ik niet gemaakt ben voor meedoen aan de ratrace en continu online zijn. Waar ik wel voor gemaakt was, leerde ik pas tijdens mijn eerste trektocht. Avontuur en natuur, dat  had ik nodig in mijn leven als tegengif voor de snelle wereld om mij heen. 


Op mijn zesentwintigste zei ik mijn huurwoning op en stopte ik alles wat ik bezat in een koffer achter in mijn Twingo. Sindsdien vul ik mijn dagen met het helpen van anderen, zodat zij ook avontuurlijk en in de verbinding met de natuur kunnen leven. Ik schrijf praktische gidsen, neem mensen mee op trektocht in de natuur en werk samen met organisaties die een hart hebben voor buiten.

mijn Missie

Met Outdoor Inspiratie wil ik mensen weer in contact brengen met de natuur, om ze weerbaar te maken voor de negatieve mentale en fysieke gevolgen van deze snelle tijd.
Met Outdoor Inspiratie inspireer ik mensen om avontuurlijker te leven en reizen. Ik deel praktische tips waarmee mensen zich meer verbonden gaan voelen met de natuur dichtbij huis en ik inspireer mensen om vaker op microavontuur te gaan. Ik deel mijn kennis over back-to-basics wandelreizen via mijn online platformen, E-books en begeleide wandelreizen. Daarnaast werk ik graag samen met organisaties die een hart voor buiten hebben om mensen te inspireren van het buitenleven te genieten. 

3000+
kilometers gewandeld
27

jaar kampeerervaring

1.5

jaar zonder woning

365

avonturen per jaar
paulien-van-der-werf-verhaal

HOE HET BEGON...

 De eerste zeventien jaar van mijn leven bracht ik door in een Drents dorp. Op twaalfjarige leeftijd kocht ik mijn eerste camera en leerde ik door zelfstudie fotograferen. Mijn vakanties bracht ik in een grote tent op Nederlandse campings door en met mijn ouders maakte ik regelmatig een wandeling.


Na de middelbare school was het tijd om 'iets met mijn leven te gaan doen', en besloot ik te gaan studeren. Via een omweg haalde ik cum laude mijn bachelor in ecologie en begon ik aan een extra uitdagende master. Ik vond het veldwerk, waarbij ik de hele dag met mijn handen in de modder wroette en vogels stalkte, helemaal geweldig, maar de hoge prestatiedruk, competitie en lange dagen achter de computer stonden mij tegen. Halverwege mijn master kwam ik met een depressie en burn-out klachten thuis te zitten.
trektocht-schotland

MIJN EERSTE TREKTOCHT

In een depressieve periode vroegen twee Australische kennissen mij mee op een trektocht in Schotland. Al jaren droomde ik weg bij het boek Wild van Cheryl Strayed, dus ik riep al op en neer springend 'ja!'. Daarna kwam het besef dat ik 'ja' gezegd had tegen iets wat heel ver buiten mijn comfortzone lag. Ik geen idee hoe je je voorbereidt op een trektocht en wat zo'n trektocht maken eigenlijk inhield. 


Alle zorgen en stress waren echter vergeten toen ik op bij zonsondergang vanaf een Schotse heuvelrug over de kust uit stond te kijken. Vanaf die dag ben ik verslaafd aan dat gevoel van avontuur, vrijheid en connectie met de natuur.


Sinds dat avontuur breng ik zoveel mogelijk tijd door in de natuur, met of zonder backpack. Mijn Australische vrienden ben ik voor altijd dankbaar en op mijn beurt wil ik jou graag introduceren in die wereld van trektochten en wildkamperen. Ik doe dit met mijn praktische gidsen en begeleide trektochten door de wildernis.

paulien-microavonturier-nederland

mijn avontuurlijke lifestyle

Na mijn eerste trektocht ging ik tijdelijk aan het werk in een winkel. Al snel kwam ik weer thuis te zitten met stressklachten en somberheid, en dat patroon van werken en uitvallen herhaalde zich een aantal keren. Ik wist dat op avontuur gaan in de natuur mij gezond hield, dus ik besloot vaker op minivakantie te gaan. 


Mijn microavonturen begonnen aan het einde van een werkdag, wanneer ik met mijn rugzak op naar een camping liep. Daar zette ik mijn tent op, genoot ik van het kampvuur en sliep ik in de frisse buitenlucht. De volgende ochtend bracht ik mijn haar zo goed mogelijk in model en ging ik weer aan het werk.  


In 2019 vond ik het tijd om mijn hart te gaan volgen en niet langer in loondienst te werken. Vrijheid, dat had ik nodig! Spaargeld had ik niet, dus ik moest wat anders verzinnen. Ik zei de huur van mijn appartement op, besloot als 'huisoppas' door het leven te gaan en bundelde al mijn skills in Outdoor Inspiratie. Sinds die dag leef ik zonder vast woonadres en vul ik mijn dagen met het inspireren van andere mensen om ook avontuurlijker en meer in verbinding met de natuur te leven.

wat wordt jouw verhaal?

GET READY VOOR DE TREKTOCHT VAN JE DROMEN

Download mijn gratis mini-gids met stappenplan en paklijst, en begin vandaag nog met het waarmaken van jouw trektocht-droom!

trektocht-stappenplan
review-outdoor-inspiratie

"Paulien heeft me alles geleerd omtrent het backpacken en welke slaapzak, matje en kleding ik moest meenemen. Ongetwijfeld was ik halverwege hongerig gestrand zonder Paulien. Tijdens de voorbereiding was ze mijn google, al mijn vragen heb ik op haar afgevuurd"


- Yoshi -

Ik gebruik cookies