Hoi, ik ben Paulien van der Werf

paulien-van-der-werf

IN HET KORT...

Een goede opleiding, een leuke baan, een fijn appartement en een rijk sociaal leven. Ik had het allemaal, maar was ongelukkig en gestresst. 'Is dit hoe mijn leven er de komende vijftig jaar uit gaat zien?', vroeg ik me op mijn vijfentwingtigste af. Nee, dat leek mij niet. 


Ik ging op zoek naar waar ik wél blij van werd: buiten zijn, back-to-basics gaan en avontuur. Op mijn 23e maakte ik mijn eerste trektocht en daar voelde ik me goed. Ik kon niet het hele jaar door op trektocht, dus onderzocht ik hoe ik avontuur in mijn dagelijks leven kon vinden. Ik ontdekte het microavontuur.


Het grote en kleine avontuur brachten mij zoveel, dat ik andere mensen wilde helpen om ook meer uit hun dagen te halen. Dat liep als hobby wat uit de hand, dus zei ik mijn baan en huurwoning op en stopte ik alles wat ik bezat achter in mijn Twingo. Tegenwoordig leef ik als een soort langzame nomade waar ik maar wil, terwijl ik van microavontuur en trektochten mijn leven heb gemaakt. 

mijn Missie

Met Outdoor Inspiratie wil ik mensen weer in contact brengen met de natuur, om ze weerbaar te maken voor de negatieve mentale en fysieke gevolgen van deze snelle tijd.
Met Outdoor Inspiratie inspireer ik mensen om avontuurlijker te leven en reizen. Ik deel praktische tips waarmee mensen zich meer verbonden gaan voelen met de natuur dichtbij huis en ik inspireer mensen om vaker op microavontuur te gaan. Ik deel mijn kennis over back-to-basics wandelreizen via mijn online platformen, E-books en begeleide wandelreizen. Daarnaast werk ik graag samen met organisaties die een hart voor buiten hebben om mensen te inspireren van het buitenleven te genieten. 

1.5
jaar zonder huis
27

jaar kampeerervaring

3000+

km gewandeld

52+

avonturen per jaar
paulien-van-der-werf-verhaal

HOE HET BEGON...

De eerste zeventien jaar van mijn leven bracht ik door in een Drents dorp. Op twaalfjarige leeftijd kocht ik mijn eerste camera en leerde ik door zelfstudie fotograferen. Mijn vakanties bracht ik in een grote tent op Nederlandse campings door en met mijn ouders maakte ik regelmatig een wandeling.


Na de middelbare school was het tijd om 'iets met mijn leven te gaan doen', en besloot ik te gaan studeren. Via een omweg haalde ik cum laude mijn bachelor in ecologie en begon ik aan een extra uitdagende master. Ik vond het veldwerk, waarbij ik de hele dag met mijn handen in de modder wroette en vogels stalkte, helemaal geweldig, maar de hoge prestatiedruk, competitie en lange dagen achter de computer stonden mij tegen. Halverwege mijn master kwam ik met een depressie en burn-out klachten thuis te zitten.
trektocht-schotland

MIJN EERSTE TREKTOCHT

In een minder vrolijke periode vroegen twee Australische kennissen mij mee op een trektocht in Schotland. Al jaren droomde ik weg bij het boek Wild van Cheryl Strayed, dus ik riep al op en neer springend 'ja!'. Daarna kwam het besef dat ik 'ja' gezegd had tegen iets wat heel ver buiten mijn comfortzone lag. Ik geen idee hoe je je voorbereidt op een trektocht en wat zo'n trektocht maken eigenlijk inhield. 


Alle zorgen en stress waren echter vergeten toen ik op bij zonsondergang vanaf een Schotse heuvelrug over de kust uit stond te kijken. Vanaf die dag ben ik verslaafd aan dat gevoel van avontuur, vrijheid en connectie met de natuur.


Sinds dat avontuur breng ik zoveel mogelijk tijd door in de natuur, met of zonder backpack. Mijn Australische vrienden ben ik voor altijd dankbaar en op mijn beurt wil ik jou graag introduceren in die wereld van trektochten en wildkamperen. Ik doe dit met mijn praktische gidsen en begeleide trektochten door de wildernis.

paulien-microavonturier-nederland

op microavontuur

In de jaren na mijn eerste trektocht werkte ik in loondienst. Ik had een leuke baan, een fijn apparatement en leuke vrienden. Ik 'had het helemaal voor elkaar', maar was somber en gestresst en werd zwaarmoedig bij het idee dat mijn leven er de volgende tientallen jaren zo uit zou zien. Ik besloot te kijken hoe ik binnen mijn werkende leven en met mijn beperkte budget, toch avontuur aan mijn leven toe kon voegen. Ik ging op microavontuur.


Mijn microavonturen begonnen aan het einde van een werkdag, wanneer ik met mijn rugzak op naar een camping liep. Daar zette ik mijn tent op, genoot ik van het kampvuur en sliep ik in de frisse buitenlucht. De volgende ochtend stond ik opgevrolijkt weer op de werkvloer. Ik vond dit zó leuk, dat ik steeds vaker op microavontuur ging en weer meer 'mezelf' werd. Ik besloot ook anderen enthousiast te maken voor microavontuur en richtte Outdoor Inspiratie op.


Een blog runnen naast mijn werk in loondienst vond ik zwaar, maar ik wist waar mijn hart lag en zei mijn baan in 2019 op. Ik kon nog niet leven van Outdoor Inspiratie, dus zei ik de huur van mijn apparatement op en besloot als 'huisoppas' door het leven te gaan. Sinds die dag leef ik zonder vast woonadres en vul ik mijn dagen met het inspireren van andere mensen om ook avontuurlijker te leven. 

wat wordt jouw verhaal?

GET READY VOOR DE TREKTOCHT VAN JE DROMEN

Download mijn gratis mini-gids met stappenplan en paklijst en begin vandaag nog met het waarmaken van jouw trektocht-droom!

trektocht-stappenplan

ook avontuurlijker leven?

in mijn gratis webinar vertel ik je hoe je de sleur doorbreekt en meer avontuur in je dagelijks leven aanbrengt. Zodat ook jij je vrijste en blijste leven gaat leiden!

avontuurlijk-leven-programma
Ik gebruik cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down