Powerbank op zonne-energie
Reviews
Paulien
Reviews
11/30/2021
3 min

Getest: Xtorm powerbank op zonne-energie

11/30/2021
3 min

Wanneer je meerdere dagen achter elkaar aan het wandelen en wildkamperen bent, is de kans klein dat je je telefoon onderweg op kunt laden. Een powerbank biedt vaak uitkomst, maar ook die moet opgeladen worden. Je telefoon opladen met behulp van zonne-energie lijkt een goede oplossing, maar ik heb met mijn eerste model slechte ervaringen. Op zoek naar meer kwaliteit kwam ik uit op een solar powerbank van Xtorm. Ik mocht de powerbank op zonne-energie uitgebreid testen tijdens mijn recente trektochten.


Een powerbank op zonne-energie

De solar powerbank die ik uittestte is de Xtorm 20W PD Waterproof Solar Charger 10.000mAh, de XR104. Een lange naam, dus ik noem hem vanaf hier 'de solar powerbank'. Hij is speciaal gemaakt voor in the outdoors. Hij kan tegen een stootje en is spatwaterdicht.

xtorm-powerbank-op-zonneenergie


Hoe vaak kun je je telefoon opladen met een volle powerbank?

De solar powerbank bevat een 10.000mAh lithium-polymeer batterij. Zegt dat jou ook weinig? ;)  Nou, dat betekent dat je de gemiddelde smartphone met één volle powerbank minimaal vier keer op kunt laden. Voor mijn Huawei-telefoon was dat zelfs meer dan vier keer. De powerbank heeft twee USB-uitgangen, zodat je twee telefoons of een telefoon en een camera tegelijkertijd op kunt laden.


De solar powerbank onderweg opladen

De solar powerbank kan op twee manieren opgeladen worden: met zonne-energie over via een USB-C kabeltje aan een stopcontact. Kom je in de bewoonde wereld, dan leg je hem aan de stroom en is hij binnen 3.5 uur weer no-time weer 100% vol.

Buiten de bewoonde wereld kun je hem met het bijgeleverde musketonhaakje aan je tas bevestigen. Hoe lang duurt voordat hij volledig opgeladen is, hangt dan natuurlijk af van de lichtomstandigheden. In het ideale geval duurt het iets meer dan vier dagen om hem van 0 naar 100% te laden. Nu hoeft hij gelukkig niet 100% vol te zijn voordat je hem kunt gebruiken. Na een dag in de zon lopen heb je ruim voldoende batterij verzameld om je telefoon vol te laden.

Wandel jij net als ik niet alleen in zonnige gebieden? Geen zorgen, dankzij de SunPower®-cellen laadt de powerbank zelfs op bewolkte dagen op.

powerbank-opladen-met-de-zon


Hoeveel weegt de powerbank en zou je dat meedragen?

De powerbank weegt 289 gram. Niet superlicht, maar ook niet veel zwaarder dan de gemiddelde powerbank met die capaciteit. Wie het gewicht in de backpack echt tot het minimum wil reduceren, zal deze powerbank (of welke powerbank dan ook) te zwaar vinden. Ik vind het echter niet erg om dit gewicht mee te dragen, omdat ik voor mijn veiligheid vertrouw op mijn telefoon en GPS met noodknop die onderweg opgeladen moeten worden. Ik draag met liefde de 289 gram mee voor het gevoel van veiligheid én de mogelijkheid om onderweg foto's te maken.

Liever een lichtere powerbank? Deze solar powerbank heeft een lichter broertje, de XR103. Deze lijkt veel op het model dat ik testte, maar op een volle accu slechts twee keer een telefoon volledig opladen. Omdat ik onderweg mijn camera, telefoon, noodknop én e-reader van stroom moet voorzien, gaat mijn voorkeur uit naar de versie die ik nu heb.

xtorm-powerbank

Waarom voor Xtorm kiezen?

Waarom moet je voor deze powerbank van Xtorm kiezen en niet voor een B-merk alternatief?

  1.  de powerbanks uit de Xtorm Xtreme series zijn super robuust en gaan niet bij het eerste tikje kapot (zoals mijn B-merk helaas wel deed)
  2.  het type zonnepanelen dat in de powerbank verwerkt zit zijn de beste en meest efficiënte die je (voor particulieren) vindt
  3.  de solar powerbank komt met twee jaar garantie
  4.  omdat de Xtorm-producten van hoge kwaliteit zijn, gaan ze langer mee en zijn ze duurzamer dan de goedkopere alternatieven

powerbank-met-zaklamp


Technische feitjes van de solar powerbank

  • Gewicht: 289 gram
  • Grootte: 165x86x22 mm
  • De powerbank heeft een ingebouwde zaklamp
  • Prijs: 59.95 euro
  • Bestellen: direct bij de leverancier
Speciaal voor jullie heb ik een fijne korting geregeld. Met de code ‘OUTDOOR15XTORM’ krijg je 15% korting op alle producten in de webshop van Xtorm. Dat betekent dat je ook korting krijgt op de extra stevige laadkabels.

powerbank-op-zonneenergie

Reacties
Categorieën