Craft Active Extreme X thermoshirt
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
11/23/2023
4 min

Paulien probeert... Craft Active Extreme X thermoshirt

11/23/2023
4 min

Van het warme Portugal tot het koude Zwitserland tot het vochtige Schotland. Mijn reizen brengen me in heel gevarieerde landschappen en weersomstandigheden. Om te voorkomen dat ik een backpack uitpuilend van de kleding mee moet slepen, kies ik mijn kleding slim. Mijn zomerlegging gebruik ik ook in de kou, maar met een thermolaagje eronder. En mijn thermoshirts voor winterwandelen heb ik in warmere gebieden mee voor als het 's avonds afkoelt. De Craft Active Extreme X thermoshirts die ik van Plutosport mocht testen droeg ik in Nederland, Portugal en Zwitserland.

Een heerlijk wandelshirt

Ik ontving een zwarte en witte uitvoering van het Craft Active Extreme X thermoshirt vlak voordat ik naar Schotland vertrok. Ik testte ze al in herfstig Nederland en was direct fan van hoe lekker ze zitten. Ik droeg een van de twee zelfs als slaapshirt en dat is de hoogste waardering die een kledingstuk van mij kan krijgen ;)

Het thermoshirt is ook licht, dus ik besloot dat ze beiden mee konden naar Portugal. Ik liet mijn wandelshirt met lange mouwen en mijn warme vest thuis. Met deze twee, eventueel over elkaar heen gedragen, bleef ik ook warm genoeg.

Hele dagen wandelde ik in het thermoshirt langs de kust. Mét zware rugzak (inclusief laptop en camera ;) ) op. Geen moment heb ik over de naden van het shirt nagedacht en dat is een goed teken! De platte naden zijn namelijk niet te voelen en zitten ook nog eens op handige plekken. Scheelt weer irritaties en drukplekken!

review-craft-Active-extreme-thermoshirt

Nauwsluitend, maar toch bewegingsvrijheid

Het Craft Active Extreme X thermoshirt heeft verticale 'lijnen' die stretchen. Zo vouwt hij zich soepel om de rondingen van je lichaam. Zo heb je minder snel last van schurende plekken als je hem onder andere kleding draagt. Ik haat het als ik niet vrij kan bewegen in strakzittende kleding, maar deze beweegt soepel mee. Zelfs marcherend met wandelstokken voelde hij nergens strak. Bij de oksels zit een nog dunner en soepeler vlak, wat heel fijn is met een backpack op.

craft-Active-extreme-thermoshirt-wandelen

Ruimte voor borsten

Nu ik een paar zakken aardappels meer weeg dan vroeger, loop ik er steeds vaker tegenaan dat wandelkleding te strak om mijn borst zit. Zelfs met een borstenplettende sportbh aan. Met het stretchsysteem van dit thermoshirt is er niets aan de hand - hij zit met alle modellen bh's fijn!

Lang op de rug

Ik vind niets irritanter dan een shirt steeds opnieuw in de band van mijn legging moeten stoppen om te voorkomen dat ik met een bloot rugpand loop. Zeker als ik met een rugzak op wandel, gebeurt dat nogal eens. Met dit thermoshirt had ik daar geen last van. Hij is lang genoeg om aan de voor- en achterkant onder mijn rugzak uit te steken en zo goed te blijven zitten.

Craft-Active-extreme-wandelshirt

Lengte van de mouwen

De mouwen zijn niet heel lang en reiken bij mij net over de knobbel van mijn pols. Hij kruipt niet op, dus dat is in principe lang genoeg. Zo steekt hij ook niet onder je (regen)kleding uit en wordt hij niet nat. Voor mijn gebruik tijdens het wandelen met wandelstokken hadden de mouwen wel iiiieetsje langer gemogen.

Droog houdend en sneldrogend

Ik testte de shirts ook in Zuid-Portugal in november. Daar was het soms nét te koud om in een t-shirt met korte mouwen te lopen. En ook nét te warm om comfortabel in het Craft thermoshirt heuvelop te lopen. Met wat zweten als gevolg, maar dat is niet erg, want het shirt hield me heel goed droog! Dat maakt hem ideaal als basislaag onder andere kleding in koude gebieden en als wandelshirt in warmere gebieden.

Ik waste de shirts meerdere keren tijdens mijn wandeltocht. Ze waren sneller droog dan mijn andere sneldrogende kleding en daar word ik - met vaak alleen de nacht om alles droog te krijgen voor de volgende ochtend - heel blij van.

getest-craft-Active-extreme-thermoshirt

Een beetje geurend wel

Als ik één kritisch puntje aan dit thermoshirt moet noemen: zweetgeurtjes. Synthetische sportkleding staat bekend dat het sneller zweterig ruikt dan wollen varianten. In Portugal waste ik het shirt steeds na een dag dragen. Nu zweette ik daar veel meer dan ik zou doen als ik het shirt echt als thermolaag zou gebruiken. In de kou zou ik laagjes uittrekken tot ik niet meer zo warm was dat ik ga zweten. Dat lukt natuurlijk niet als je het shirt met alleen een bh eronder draagt. Wandelvrouw testte deze set ook en vond het meevallen met de geurtjes, dus misschien was Portugal een iets te grote uitdaging ;)

Als niet-ruikend alternatief zou je voor merinowollen thermoshirts kunnen kiezen. Dit doe ik bewust niet, omdat merino veel langzamer droogt als het eenmaal nat is. Wollen shirts kun je minder makkelijk even snel wassen en drogen onderweg.

craft-Active-extreme-thermoshirt-winter

--> Bekijk meer Craft thermokleding en thermokleding voor tijdens het wandelen in de webshop van Plutosport.

Reacties
Categorieën