De beste sportbh's voor wandelen
10 februari 2023 
5 min. leestijd

De beste sportbh's voor wandelen

Het is een ongoing zoektocht voor mij. Die naar een fijne sportbh voor wandelen. Dat betekent: eentje die én steun biedt én niet in mijn schouders snijdt als ik een rugzak op heb. Toen ik 25 kilo lichter was volstond een croptop van de Hema, maar zodra ik iets met meer steun nodig had liep ik vast. Ik vroeg mijn Instagramvolgers naar hun favoriete sportbh's voor het wandelen en zette ze voor je op een rijtje.

De meest getipte sportbh's voor wandelen zijn van het merk Anita. Het merk heeft voor kleine en grote maten meerdere modellen die er heel fijn uitzien. Ook in Nederland heeft Anita diverse verkooppunten, waar je de bh's kunt passen voordat je ze koopt. De cupmaten gaan van AA tot K en de bh's zijn er in vele vrolijke en neutrale kleuren. 

sportbh-voor-wandelen

Ook een favoriet: Shock Absorber

De sportbh's van Shock Absorber werden me ook meerdere keren aangeraden. Ook ik had lange tijd een sportbh van dit merk, die ik ook voor wandelen gebruikte. Ik had de extreem veel steun gevende, wat fijn was tegen het 'bouncen' maar me aan het eind van de dag wel nekpijn gaf omdat de schouderbandjes zo dicht bij mijn nek steunden. Verder zaten deze heerlijk, ook onder een backpack. Specifiek deze werd door een volleyballer getipt als een goed idee.

sportbeha-wandelen

Andere merken en modellen die genoemd werden en die er fijn uitzien:

  • sportbeha's van Odlo (te passen bij de Bever)
  • Decathlon (met kruis op de rug)
  • High support van Gymshark
  • Icebreaker racerback van merinowol (biedt niet zoveel steun maar zit wel lekker)
  • Panache sportbeha's (ook voor grotere borsten)
  • Superbra
  • Prima Donna sportbeha
  • Livera sportbeha
  • Hunkemoller sportbeha (HKMX)
  • De naadloze sportbh van de Hema

sportbeha-voor-wandelen

Als ik met een lichte dagrugzak ga wandelen, maakt het me niet zoveel uit wat voor bh ik draag. Vaak draag ik geen sportbh, maar een bh die ik in mijn dagelijks leven ook draag. Bij het wandelen met een trektocht met een backpack met stevigere schouderbanden die ik langere tijd en meerdere dagen op mijn schouders heb, ben ik kieskeuriger. Daarbij wil ik stevigheid en heb ik sportbh's met platte, het liefst naadloze schouderbandjes nodig. De sportbh's met naden op de schouder die ik probeerde zaten allemaal lekker, tot het punt waar de naden op de schouders gingen snijden. Ik kies dus bij voorkeur voor een bh met platte, brede schouderbanden. Ook ga ik nooit voor katoen, omdat dat vochtig wordt van zweed en dan gaat schuren.

Wat is de beste keuze?

Wat de fijnste bh voor jou is, hangt natuurlijk van je persoonlijke wensen af. Ik besloot zelf meerdere merken te proberen. Ik heb die van Anita, waar ik zoveel goede verhalen over hoorde, nog niet kunnen proberen omdat deze niet verkocht werden in de omgeving waar ik tijdens mijn zoektocht verbleef. Ik ging uiteindelijk voor een model van Nike, met platte en zachte schouderbanden.

sportbh-wandelen

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen