Craft Core Dry Active Comfort Shirt
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
11/26/2022
4 min

Getest: Craft Core Dry Active Comfort Shirt

11/26/2022
4 min

Een van de vervelendste dingen aan in de bergen wandelen vind ik zweten. Zeker in de winter, wanneer ik mijn zweet niet op kan laten drogen in een warm windje. Ik ging daarom voordat  ik naar Oostenrijk vertrok op zoek naar een fijn thermoshirt. Ik testte het Craft Core Dry Active Comfort Shirt en deel in dit artikel mijn ervaringen met je.

getest-Craft-Core-Dry-Active-Comfort-thermoshirt

Het Craft Core Dry Active Comfort Shirt

Kleed je via het lagensysteem om comfortabel warm te blijven op de koude dagen. Trek voor je outdooractiviteiten niet één dikke laag aan, maar meerdere dunne lagen. Zo kun je de warmte beter reguleren, door bijvoorbeeld een laag uit te trekken als je het warm krijgt. Zo voorkom je dat je gaat zweten en daardoor koud wordt. De laag kleding die het dichtst tegen je huid zit noem je de basislaag. Deze laag moet je huid droog houden. Het Core Dry Active Comfort Shirt van Craft is een voorbeeld van een geschikte basislaag. Hij houdt je warm én droog. Hij is voorzien van een speciale 'bodymapped structure' dat ervoor zorgt dat de warmte vooral op de juiste plekken geleverd wordt.

Thermoshirt-Craft-Core-Dry-Active-Comfort

Uitgebreid getest tijdens het wandelen

Ik ontving het Core Dry Active Comfort Shirt net voor mijn vertrek naar Oostenrijk. Een maand lang droeg ik hem op al mijn wandelavonturen. In mild weer droeg ik het shirt als enige laag en bij lage temperaturen droeg ik hem als basislaag onder andere lagen. In beide gevallen hield hij me lekker warm en droog. Ik droeg een redelijk zware backpack met al mijn camera-uitrusting en alles wat ik op een normale bergwandeling ook meenam. Bij sommige shirts krijg ik daarbij last van de naden. De weinige naden die het shirt heeft zijn zacht, plat en flexibel en zitten op de juiste plekken, dus daar had voelde ik niets van. Ook kroop het shirt, in tegenstelling tot andere shirts die ik geprobeerd heb, tijdens het wandelen niet omhoog. Zowel op mijn rug als op mijn polsen bleef hij goed op zijn plek zitten en mijn rug was aan het eind van de wandeling niet nat.

Craft-Core-Dry-Active-Comfort-shirt-wandelen

Ook getest tijdens het fietsen

Ik mocht van mijn oppashuis-eigenaar een mountainbike lenen en besloot spontaan 30 kilometer te gaan fietsen. Niet zo goed voor de billen, na twee jaar lang amper fietsen, maar wel een goede kans om het thermoshirt ook op de fiets te testen. Ook hier hield hij me lekker warm en droog. Ik spande me flink in bij het heuvelop fietsen, maar het shirt bleef droog of droogde op voordat ik merkte dat ik hem natgezweet had. Ondanks de lichte kleur van het shirt waren er geen zweetplekken onder mijn oksels te zien. Ook tijdens het fietsen, waarbij ik mijn lange armen behoorlijk uitstrek, kroop het shirt niet op. De mouwen rijken net over mijn polsen - de perfecte lengte dus.

Craft-Core-Dry-Active-Comfort-shirt-fietsen

Fijn materiaal

Ik vind het thermoshirt zo lekker zitten, dat ik hem ook als 'chillshirt' in mijn berghut-appartement gebruik. Het materiaal en de naden zijn zo lekker zacht en comfortabel! Ondanks de lichte kleur van mijn exemplaar, schijnt hij niet door. En misschien nog wel het allerfijnste: hij stinkt niet! Zelfs niet nadat je zeker weet dat je gezweet hebt terwijl je hem droeg. Ik draag mijn thermokleding ook op lange afstand wandelingen. Nu was er in de agenda helaas geen ruimte voor zo'n tocht. Ik besloot daarom het shirt een week lang op al mijn wandelingen te dragen zonder hem tussendoor te wassen. Zoals op een trektocht dus. Hij rook aan het eind van die periode niet meer alsof hij net uit de wasmachine kwam, maar echt stinken deed hij ook niet! Hij kon daarna op 40 graden in de wasmachine en rook vervolgens weer heerlijk fris.

Craft-Core-Dry-Active-Comfort-thermoshirt

Het Craft Core Dry Active Comfort Shirt: een aanrader

De vraag is natuurlijk: zou ik het Craft Core Dry Active Comfort Shirt aanraden? Ik heb hard mijn best gedaan om minstens één minpuntje voor het shirt te vinden, maar ik kan niets bedenken. Dus ja, ik zou dit shirt zeker aanraden.

Ik draag het shirt in maat XL, wat overeenkomt met mijn normale kledingmaat. Hij valt zoals verwacht en niet groter of kleiner. Hij heeft wel een 'slim fit', maar zoals je ziet kleeft hij niet heel strak om mijn curves. Hij is beschikbaar in blauw/grijs, maar ook in zwart, donkerblauw, roze en lichtgrijs.

--> naar de informatie- en bestelpagina van het thermoshirt
--> bekijk ook andere (thermo)kleding van het merk Craft

Craft-Core-Dry-Active-Comfort-shirt-lange-mouwen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Plutosport. Zij sponsorden het Craft thermoshirt.

Reacties
Categorieën