Hanwag Makra Trek
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
08/22/2023
2 min

Paulien probeert… de Hanwag Makra Trek wandelschoenen

08/22/2023
2 min

Met diverse wandeltochten in de Alpen op de planning, vond ik het tijd om een nieuw model schoenen te proberen. Ik loop normaal met veel plezier op de Hanwag Blueridge Lady ES schoenen, maar voor deze tochten wilde ik graag wat stevigers. Zeker voor de tochten waarbij ik mijn complete kampeeruitrusting ook over de bergpaadjes moest slepen. Ik bestelde en testte de Hanwag Makra Trek Lady GTX.

hanwag-makra-trek-ervaring

De Hanwag Makra Trek is lekker stevig

De Hanwag Makra Trek is speciaal gemaakt voor de wandeltochten met (zware) rugzak in de bergen. Hij valt onder de classificatie B-schoen, maar voelt voor mij als een C-schoen (zie ook mijn artikel over wandelschoenen). Het materiaal om je voet en enkel is steviger dan dat van mijn B-schoenen, en ook de zool lijkt stugger. Hij is (gelukkig) wel wat lichter dan mijn eerdere C-schoenen. Met 1050 gram zijn ze natuurlijk nog altijd zwaar vergeleken met trailrunschoenen, maar je krijgt daar wel stevigheid voor terug.

hanwag-makra-trek-wandelschoenen

Materiaal

Met de vrolijk blauwe en gele kleurtjes raak je deze schoenen niet snel kwijt. Ik kon ze van een afstand herkennen in de schoenenkasten in de berghutten ;)  De schoenen zijn ook in zwart-roze kleurcombinatie te koop. Voor het herenmodel kies je uit zwart of donkerblauw met oranje details.

De zool is gemaakt van het relatief lichte Vibram® Integral Light. Zo draag je minder gewicht mee aan je voeten en word je niet (nog) langer van je schoenen. De kleinere dikte gaat niet ten koste van de demping. Ze bieden bovendien goed veel grip op verschillende ondergronden. Dat heb ik uitgebreid getest op de keienvelden in de Franse Alpen.

De Hanwag Makra Trek schoenen hebben een Goretex membraan, zodat je voeten droog blijven. Werkte fantastisch tijdens het doorwaden van Alpenstroompjes.

  • Buitenmateriaal schoen: suède (Perwanger leer) en textiel
  • Zool: Vibram® Integral Light
  • Voering: GORE-TEX

hanwag-makra-trek-materiaal

Handige veterconstructie

De Hanwag Makra Trek heeft een handig extra hulpmiddel in de veters. Ter hoogte van de wreef van je voet zit er een klemmetje in de veters. Trek je deze aan, dan blijft hij daar waar je hem gestopt hebt zitten. Zo kun je een verschil in strakte creëren tussen de veters onder en boven je wreef. Ik heb mijn veters onder mijn wreef en op mijn voet bijvoorbeeld liever losser dan de veters bij mijn enkel. Het klemmetje blijft vastzitten tot je hem aan de zijkanten indrukt en weer ruimer schuift. Ik vind dit echt heel handig!

hanwag-makra-trek-review

Geproduceerd in Europa

Hanwag probeert haar schoenen zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo worden de Hanwag Makra Trek schoenen in Europa geproduceerd. Alle schoenen van het merk worden in Europa gemaakt en ook de grondstoffen komen zoveel mogelijk uit Europa. Bovendien wordt er gekozen voor goede kwaliteit materialen, zodat de schoenen met goed onderhoud zo lang mogelijk meegaan.

→ De schoenen zijn te koop als dames- en herenmodel

Reacties
Categorieën