Hanwag Blueridge
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
08/20/2022
1 min

Getest: wandelschoenen Hanwag Blueridge Lady ES

08/20/2022
1 min

Omdat mijn Hanwag Tatra Lights voor sommige tochten onnodig stevig en zwaar zijn, ging ik op zoek naar lichtere en lage modellen. Ik paste een aantal type A wandelschoenen die niet tot over de enkel kwamen, maar vond dat toch niet zo lekker lopen op ongelijk terrein. Ik ging op zoek naar een tussenweg: wandelschoenen van type A/B. Zo kwam ik uit bij de Hanwag Blueridge Lady ES.

De Hanwag Blueridge Lady ES

Zoals gezegd: de wandelschoenen van type Blueridge Lady ES zijn van het type A/B. Dat ziet er in de schoen zo uit:

  • de zool is relatief flexibel
  • de schoen is relatief licht
  • de schoen bedekt de enkel

Categorie B wandelschoenen worden door experts vaak aangeraden voor huttentochten. Zonder zware rugzak en in niet al te moeilijk terrein voldoen deze vaak genoeg. Nu zijn deze categorieën geen regels en ken ik genoeg mensen die op trailrunning schoenen of juist zwaardere types schoenen in de bergen lopen.

hanwag-Blueridge

Waarom ik de Blueridge Lady ES zo fijn vind

Ik vind het een verademing om zulke (relatief) lichte en toch stevige wandelschoenen te hebben voor mijn niet te zware tochten. Deze schoenen zaten (met inlegzool die ik in al mijn wandelschoenen gebruik) meteen lekker. Het materiaal van de flap onder de veters is veel soepeler en dunner dan die van mijn andere schoenen, waardoor het minder vervelend is als hij schuift (wat niet gebeurt, hoera).

Ook is bij de productie van de schoen enigzins rekening gehouden met duurzaamheid. De schoen is gemaakt van gerecyclede stof met suèdeleer. De waterdichtheid en het ademend vermogen worden geregeld door het PFC-vrije EcoShell-membraan.

Ik heb een vrij brede voorvoet en moet van sommige andere merken speciale uitvoeringen hebben. In deze schoenen was er zelfs in de standaarduitvoering ruimte genoeg voor alle onderdelen van mijn voet.

En aangezien het oog ook wat wil: ik vind ze (zeker voor maat 42 ;) ) nog best stijlvol en onopvallend.

--> op deze pagina van Hanwag vind je meer informatie over deze schoenen.

hanwag-blueridge-ladies

Laag model van deze schoenen

Deze schoenen zijn er ook in herenmodel en in laag (categorie A) model tot onder de enkel.

Zijn dit de beste wandelschoenen voor jou?

Zoveel mensen, zoveel verschillende voeten. Schoenen die mij lekker zitten, zijn niet per definitie ook fijn voor jou. Laat je bij aanschaf adviseren door een expert, pas verschillende schoenen en loop ze goed in voordat je ze meeneemt op avontuur.

--> Lees ook mijn blog over wandelschoenen.


Reacties
Categorieën