Helly Hansen cascade
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
06/09/2023
3 min

Review | Helly Hansen Cascade lage wandelschoenen

06/09/2023
3 min

Met vele zomeravonturen op de planning, vond ik het tijd voor lage wandelschoenen. Schoenen die mijn enkels bloot laten en dus net wat zomerser en luchtiger zijn dan mijn dikke bergschoenen. Mijn keuze viel op de Helly Hansen Cascade lage wandelschoenen. Ik heb ze al meegenomen op driedaagse wandelavontuur in Drenthe en deel in deze review mijn ervaringen met je.

helly-hansen-cascade

Stevig, maar niet lomp

Ik vind het fijn als ook mijn lage wandelschoenen lekker stevig zijn. Op flexibelere (trailrunning)schoenen loop ik op lange afstanden minder fijn. Je hebt dan de keuze uit een heleboel lompe modellen die veel weg hebben van werkschoenen zoals fabrieksarbeiders die hebben. Gelukkig zijn er ook wat elegantere opties, zoals de Helly Hansen Cascade Low-Cut Boots. Ze zijn stevig, maar dankzij de bedrukking en roze details ook stijlvol. Je zou ze kunnen pimpen met een paar veters in Helly Hansen-roze. Wie zegt dat wandelschoenen saai en oma-achtig moeten zijn? ;)

helly-hansen-cascade-lage-wandelschoen

Droge voeten

Ik wandel soms op de droge zandpaden van Drenthe, en soms op de nattere paden van landen zoals Schotland. Ik vind het fijn als mijn voeten tijdens beide soorten tochten droog blijven. Deze schoenen zijn waterdicht gemaakt met HellyTech-materiaal. Een andere technologie zorgt ervoor dat de schoenen snel drogen als ze toch nat worden. Tijdens mijn zomerse wandeltocht door Drenthe had ik bovendien, ondanks de dikte van het materiaal, weinig last van zweetvoeten. Bij het onderzoek dat ik voor dit artikel deed, las ik dat de schoenen antimicrobieel behandeld zijn om zweetvoetengeur te verminderen - ook fijn.

wandelschoenen-helly-hansen-cascade

Fijne zool

Ik ben nogal kieskeurig qua schoenzolen. Heel stevige zolen zoals in (categorie C) bergschoenen vind ik niet lekker lopen. Heel flexibele zolen zoals in sommige trailrunschoenen ook niet. De zool van deze Helly Hansen schoenen voelt vergelijkbaar met die van mijn categorie A/B wandelschoenen. Wel stevig en dik, maar niet erg stug. Ik heb in Drenthe aardig wat kilometers op asfalt gemaakt, en daar gaf hij wel voldoende demping onder mijn stampvoeten.

Op de stoffige zandpaden tussen de hunebedden van Drenthe heb je natuurlijk weinig profiel in je schoenen nodig. Ik heb de grip die je met deze zolen hebt dus nog niet kunnen testen, maar het ziet er niet uit alsof ik ermee van de eerste enigszins gladde rots ga glijden.

helly-hansen-cascade-lage-wandelschoen-zool

Tip: draag (half)hoge sokken

Lage schoenen, dus lage sokken… dat gaat bij deze schoenen niet helemaal op. Ik droeg ze met een laag model sokken en dat leverde me tijdens een lange wandeling ongemak op. Je draagt ze het beste met halfhoge of hoge wandelsokken. Kies niet voor de dunste modellen. Gemiddeld dikke wandelsokken bieden net wat meer comfort in de stevige binnenkant van deze (en vele andere) schoenen.

helly-hansen-cascade-wandelschoenen

De pasform

De Cascades hebben een normale tot brede pasvorm. Ik heb een relatief brede voorvoet en mijn voeten hebben genoeg ruimte. Qua maat kun je ze het best een halve tot een hele maat kleiner kopen dan je normaal hebt. Ik heb de schoenen in een maat kleiner dan mijn andere wandelschoenen. Je kunt natuurlijk twee maten uitproberen. Houd er daarbij wel rekening mee dat je voeten tijdens het lopen wat opzwellen en dat je dus beter iets te veel dan te weinig ruimte kunt hebben/

→ Ik bestel mijn schoenen bij Plutosport. Ze arriveerden de volgende dag, zodat ik zo ver mogelijk voor mijn grotere tocht kon beginnen met inlopen. Ik vond de schoenen lekkerder zitten naarmate ik er vaker op gelopen had en ze iets losser werden.

helly-hansen-cascade

Reacties
Categorieën