op eigen kracht
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
12/18/2021
3 min

Op eigen kracht de wereld rond – de droomreis van Olivier en Zoë

12/18/2021
3 min

Alles achter je laten en je grote droom waarheid maken. Dat is wat Olivier van Herck en Zoë Agasi in 2016 doen. Olivier zegt zijn baan op en zijn vriendin Zoë volgt al snel zijn voorbeeld. Wat ze precies gaan doen? Een eindbestemming of einddatum hebben ze niet in gedachten. Wel hebben ze twee oude fietsen en een wereldreis maken als droom. Vijf jaar later, in 2021, publiceren ze een prachtig boek over hun avonturen: Op eigen kracht.

Op eigen kracht

Op eigen kracht leggen Olivier en Zoë ruim 40.000 kilometer af. Dat doen ze niet alleen fietsend, maar ook zeilend, wandelend, kanoënd, skiënd en skatend. En geen kleine stukjes, lieve mensen, maar pokke-einden:

op-eigen-kracht-boek

De verhalen

Olivier en Zoë vertellen op een inspirerende manier over alle onderdelen van hun reis. Dat begint met samen vertrekken op hun nieuwe tweedehands fietsen. Je wordt meegenomen in verschillende landschappen en leeft mee terwijl ze steeds weer op zoek moeten naar een geschikte slaapplaats. Het is heel tof om te lezen dat er op zoveel plekken mensen zijn die de twee zo gastvrij hebben ontvangen. Dat geeft veel vertrouwen in de goedheid van de mens. Ze komen zo in contact met vele verschillende culturen en schrijven daarover: ‘om culturen te begrijpen en om met ze te kunnen communiceren, moeten we door de ogen van de ander leren kijken. We beseffen dat ons eigen referentiekader niet het enige juiste is.’

olivier-en-zoe-op-eigen-krachtOlivier en Zoë (foto: Weleaf.nl)

De lessen

Niet alleen beschrijven de avonturiers de avonturen die ze meemaken in de landen die ze bezoeken, ze delen ook de lessen die ze leren tijdens hun reizen. Het boek staat boordevol tips over budget, kleding, uitrusting, planning en ook hun eigen relatie wordt beschreven. De manier waarop Olivier en Zoë samen plannen maken, elkaar respecteren en van elkaar houden is hartstikke leuk om te lezen. Ook hoe ze om gaan met de natuur en zo duurzaam mogelijk proberen te reizen en hun spullen zo lang mogelijk gebruiken is inspirerend. Een boek vol liefde: voor reizen, de natuur, andere mensen en elkaar.

op-eigen-kracht-wereldreisOlivier (foto: Weleaf.nl)

Het boek

Het boek is ruim 400 pagina’s dik en zit stampensvol inspirerende verhalen en 500 foto’s met een hoog wegdroomgehalte. Ook is er genoeg ruimte besteed aan praktische tips en vind je paklijsten in het boek. Dit is echt zo’n boek dat je op de koffietafel legt en bij elk kopje thee er weer bij wilt pakken om weg te dromen en jezelf eraan te herinneren wat allemaal mogelijk is wanneer je DOET. Ook Olivier en Zoë zijn gewoon mens, met angsten en twijfels. ‘De weg naar een avontuurlijk leven gaat niet over het gemakkelijke pad. Het betekent nieuwe dingen proberen die ons soms bang maken of nerveus maken. Toch is er maar één manier om het leven avontuurlijk te houden: het gewoon doen,’ zo schrijven de twee op hun website weleaf.nl. Het boek zorgt er voor dat ik zin krijg om op reis te gaan en me des te meer besef dat je je plannen niet moet uitstellen.

review-op-eigen-krachtZoë  (foto: Weleaf.nl)

Zelf lezen?

Je kunt het boek bij Bol.com of in de webshop van Olivier en Zoë bestellen. Hij kost 39.95 euro en is dat geld he-le-maal waard. In de webshop van de auteurs kun je hem met persoonlijke boodschap of inclusief fanpakket bestellen.

op-eigen-kracht-aanrader

Ben je benieuwd naar welke andere boeken ik aan zou raden? Bekijk het blogoverzicht met alle boeken die ik dit jaar las.

Foto’s: Outdoor Inspiratie (foto’s waar het boek op staat) & WeLeaf (alle andere foto’s). Tekst met dank aan teamlid Marijke.

Reacties
Categorieën