4 avontuurlijke boeken die ik deze winter las
De winter is voor mij dé tijd om onder een dekentje te kruipen en een boek te lezen. Om het boek alleen weg te leggen om een slok thee of een hap van mijn bananenbrood te lezen en verder geobsedeerd bladzijde na bladzijde te lezen. Zolang het een goed boek is dan he! De beste avontuurlijke boeken die ik deze winter las zet ik in dit artikel voor je op een rijtje.
Solo van Jenny Tough
De subtitel van dit boek is 'what running across mountains has taught me about life'. Haar hardlooptocht over zes bergketens op zes continenten kun je therapeutisch noemen. Helemaal alleen ging ze rennend op avontuur op de meest afgelegen plekken, die elk zo hun eigen uitdagingen hadden. Ik vind het altijd knap als mensen over zo'n groots avontuur kunnen schrijven op een manier dat je het gevoel hebt alles over de tocht te weten, terwijl ze daar geen 152000 bladzijden voor nodig hebben. Jenny schrijft openlijk over de ups en downs van haar tocht en de lessen die ze daaruit geleerd heeft. Heel inspirerend!
Solo van Jenny Tough | Engelstalig | 9.99 voor het e-book
Wild bij nature van Sarah Marquis
Als je het over goede avontuurlijke boeken hebt, dan mag Wild bij nature van Sarah Marquis niet in het lijstje ontbreken. In dit autobiografische boek beschrijft Sarah hoe ze 16.000 kilometer door 6 landen liep en daar 1.000 dagen en nachten over deed. Bladzijde naar bladzijde voel je het avontuur. Niet alleen de fysieke uitdaging, maar ook lastig gevallen worden door locals en wilde dieren en lichamelijke problemen maken het een waar avontuur. Zou ik eenzelfde avontuur willen beleven? Nee. Maar mijn lust naar andere avonturen is wel aangewakkerd. Met ook het idee: als zij dat allemaal in haar eentje aan kan, dan kan ik ook wel in mijn eentje Schotland doorkruisen.
Wild bij nature van Sarah Marquis | Engelstalig | 8.99 voor het e-book
The Last Englishman van Keith Foskett
Wéér een boek over de Pacific Crest Trail, de zo'n 4.000 kilometer lange wandelroute door de VS? Jep, maar deze is weer heel anders dan de boeken die ik eerder over deze populaire trail las. Keith Foskett schrijft op een manier die je het gevoel geeft dat je er zelf bij was, maar zonder dat het langdradig en droog wordt. Hij geeft net genoeg details over de omgeving en geeft een (voor mij) herkenbaar kijkje in zijn hoofd.
“Hiking a long-distance trail is not about giving up six months of your life. It’s about having six months to live.” ― Keith Foskett, The Last Englishman
Adventure Revolution van Belinda Kirk
Adventure Revolution is een beetje een vreemde eend in de bijt in dit rijtje. Dit is geen verhaal over een groots avontuur en hoe de auteur dat beleefd heeft. Dit is een meer informatief boek over wat avontuur mensen kan brengen. Wie mij een beetje kent, weet dat ik daar veeeel interesse in heb, dus dit boek moest ik natuurlijk lezen. Hij was niet zo verslavend als bovengenoemde drie, maar inspireerde me wel om nóg meer avontuur in mijn leven in te bouwen en anderen nog meer te helpen dat ook te doen. Belinda deelt de inzichten die ze had in de twintig jaar waarin ze mensen meenam op avontuur. Je kunt voordat je het boek koopt deze podcast (gratis) beluisteren om te kijken of het wat voor je is.
Adventure Revolution van Belinda Kirk | Engelstalig | 9.99 euro voor het e-book