De leukste avontuurlijke workshops in Nederland
09 januari 2021 
4 min. leestijd

De leukste avontuurlijke workshops in Nederland

We hebben allemaal wat avontuur nodig voor een leuk leven. Je kunt zelf avonturen bedenken, maar nog leuker wordt het als je onder begeleiding iets avontuurlijks gaat leren en doen. Ik verzamelde een aantal leuke avontuurlijke workshops in de buitenlucht voor je.

 

Jimmy en Gerty van Unplugged Outdoor organiseren superleuke workshops in de buitenlucht. Leer bushcraften, navigeren, buiten koken en in de wildernis overleven. Mensen met kinderen kunnen meedoen aan een OuderKind weekend. In het bushcraftweekend leer je hoe je kunt (over)leven in de natuur. Je telefoon leg je weg, en je bouwt een hut, maakt een vuur, vangt een vis, hakt hout en verzamelt eten uit de natuur. Ik was aanwezig tijdens één van de weekenden van Unplugged Outdoor en het was geweldig hoe jong en oud genoten van het buitenspelen.

Bushcraft weekend

Bushcraft weekend met Unplugged Outdoor

 

Wie Wim Hof denkt, denkt ‘the iceman’ of ‘ijsbad’. Wim Hof loopt marathon bij -20 °C, beklimt bergen in alleen een korte broek en schoenen en zit regelmatig bijna 2 uur lang in ijswater. Wim onderneemt deze fysieke uitdagingen onder extreme temperaturen dankzij een speciale ademtechniek. Dat is nog eens wat anders dan zwemmen in koud water! Wil jij ook uit je comfortzone stappen en je lichaam een boost geven? Volg een ijsbadworkshop bij bijvoorbeeld Linde Jelena of Verie.nl.

 

De oprichters van het tijdschrift Salt organiseren regelmatig live meet-ups. Daar leer je bijvoorbeeld zelf lepels maken uit hout en vintage wandelstokken maken. Ook is er ruimte voor sportieve activiteiten zoals slacklinen, outdoor yoga en plastic vissen.

outdoor-workshop

 

Leer mountainbiken als een pro tijdens een mountainbike workshop. In het noorden van Nederland kun je terecht in de omgeving van Appelscha, in het Drents Friese Wold. Ook op de Veluwe en in (Zuid-)Limburg kun je heerlijk over de heuvels crossen. Bij Bike Spirit kun je zelfs een elektrische MTB huren om het jezelf iets makkelijker te maken in de Zuid-Limburgse heuvels. Vergeet niet onderweg ook even van het uitzicht te genieten!

 

PULLKA is ‘hiken met weerstand in de natuur’. Tijdens de training wandel je bijvoorbeeld door het duingebied, terwijl je een gewicht achter je aansleept. Dankzij goede begeleiding train je op een veilige manier je rug-, been- en bilspieren en versoepel je je schouder-, buik- en armspieren. Een leuke workshop voor wie niet vies is van een fysieke uitdaging.

offline-workshops

Ga lekker offline tijdens de workshops

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zegde ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen
trektocht-stappenplan