arrow_drop_up arrow_drop_down
De leukste avontuurlijke workshops in Nederland
9 januari 2021 

De leukste avontuurlijke workshops in Nederland

We hebben allemaal wat avontuur nodig voor een leuk leven. Je kunt zelf avonturen bedenken, maar nog leuker wordt het als je onder begeleiding iets avontuurlijks gaat leren en doen. Ik verzamelde een aantal leuke avontuurlijke workshops in de buitenlucht voor je.

 

1. Offline bushcraften of buitenkoken met Unplugged Outdoor

Jimmy en Gerty van Unplugged Outdoor organiseren superleuke workshops in de buitenlucht. Leer bushcraften, navigeren, buiten koken en in de wildernis overleven. Mensen met kinderen kunnen meedoen aan een OuderKind weekend. In het bushcraft weekend leer je hoe je kunt (over)leven in de natuur. Je telefoon leg je weg, en je bouwt een hut, maakt een vuur, vangt een vis, hakt hout en verzamelt eten uit de natuur. Ik was aanwezig tijdens één van de weekenden van Unplugged Outdoor en het was geweldig hoe jong en oud genoten van het buitenspelen.

Bushcraft weekend

Bushcraft weekend met Unplugged Outdoor

 

2. Een ijsbad in Wim Hof stijl

Wie Wim Hof denkt, denkt ‘the iceman' of ‘ijsbad'. Wim Hof loopt marathon bij -20 °C, beklimt bergen in alleen een korte broek en schoenen en zit regelmatig bijna 2 uur lang in ijswater. Wim onderneemt deze fysieke uitdagingen onder extreme temperaturen dankzij een speciale ademtechniek. Dat is nog eens wat anders dan zwemmen in koud water! Wil jij ook uit je comfortzone stappen en je lichaam een boostLinde Jelena geven? Volg een ijsbadworkshop bij bijvoorbeeld of Verie.nl.

 

3. Salt's avontuurlijke workshops

De oprichters van het tijdschrift Salt organiseren regelmatig live meet-ups. Daar leer je bijvoorbeeld zelf lepels maken uit hout en vintage wandelstokken maken. Ook is er ruimte voor sportieve activiteiten zoals slacklinen, outdoor yoga en plastic vissen.

outdoor-workshop

 

4. Avontuurlijke mountainbike workshop

Leer mountainbiken als een pro tijdens een mountainbike workshop. In het noorden van Nederland kun je terecht in de omgeving van Appelscha, in het Drents Friese Wold. Ook op de Veluwe en in (Zuid-)Limburg kun je heerlijk over de heuvels crossen. Bij Bike Spirit kun je zelfs een elektrische MTB huren om het jezelf iets makkelijker te maken in de Zuid-Limburgse heuvels. Vergeet niet onderweg ook even van het uitzicht te genieten!

 

5. Een workshop PULLKA

PULLKA is ‘hiken met weerstand in de natuur'. Tijdens de training wandel je bijvoorbeeld door het duingebied, terwijl je een gewicht achter je aansleept. Dankzij goede begeleiding train je op een veilige manier je rug-, been- en bilspieren en versoepel je je schouder-, buik- en armspieren. Een leuke workshop voor wie niet vies is van een fysieke uitdaging.

offline-workshops

Ga lekker offline tijdens de workshops

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

gratis e-books met meer inspiratie

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee minigidsen geschreven, die jij gratis mag downloaden:
Ik gebruik cookies