Fijn boek over wildkamperen
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
04/30/2021
2 min

Fijn boek over wildkamperen

04/30/2021
2 min

Tijdens de koude avonden op de camping, kruip ik lekker weg in mijn warme slaapzak en sla ik mijn boek open. Zo heb ik de afgelopen weken aardig wat boeken verslonden, en de komende tijd zal ik meer van mijn favoriete boeken voor buitenmensen en boeken over avontuur op mijn blog delen. Vandaag wil ik je laten kennismaken met een heel fijn boek over wildkamperen: ‘Ik zag twee beren… wildkamperen’ van Lobke Dijkstra.

 

Eindelijk een boek over wildkamperen!

Wanneer ik niet zelf aan het wildkamperen ben, wil ik graag lezen over wildkamperen (en foto’s kijken natuurlijk!). Tot mijn grote teleurstelling had ik tot voor kort nog geen boek gevonden dat zich helemaal richt op wildkamperen. Gelukkig kwam toen het boek van Lobke op mijn pad! Een heel boek over wildkamperen, mét foto’s en praktische tips. Lobke heeft het in haar introductie over ‘Hotel Pachamama’, oftewel: ‘de logeerkamer van Moeder Natuur’. Dat vind ik nog eens een mooie manier om over wildkamperen te spreken!

Wildkamperen biedt eindeloze vrijheid doordat je onafhankelijk bent van gevestigde accommodatie: jij kiest waar je de nacht doorbrengt, elke dag woon je ergens anders – al is het maar voor heel even.

boek-wildkamperen

 

Praktische tips voor wildkamperen

Het boek van Lobke zit stampvol praktische tips. Denk aan praktische dingen zoals wildkampeerregels, leave no trace en hygiëne onderweg, maar ook aan meer mentale skills. We zijn volgens Lobke zo gewend geraakt aan de stadse geluiden, dat het logisch is dat we opschrikken van geluiden van herten en uilen, die we in ons stadse leven niet horen. Het kan dus maar zo zijn dat je de eerste nachten van de kleinste geluidjes wakker wordt, en daar kun je je mentaal op voorbereiden.

“Ben je nooit bang?” en “Is dat niet gevaarlijk?” zijn vragen die Lokbe (en ik ook ook!) vaak krijgt, zeker omdat ze als vrouw alleen reist. Ze heeft daarom een heel hoofdstuk aan veiligheid gewijd. “Bang zijn is niet nodig, voorbereid zijn wél”, daar sluit ik me 100% bij aan! Een heel fijn hoofdstuk om te (her)lezen voordat je de wildernis in trekt.

ik-zag-twee-beren-wildkamperen

 

Een fijne combinatie van anekdotes en tips

Dit boek is precies zoals ik zelf een boek over wildkamperen zou schrijven: een combinatie van praktische tips én persoonlijke verhalen. Spannende en grappige verhalen over ontmoetingen met de politie, gekke geluiden in de nacht en ontmoetingen met wilde dieren. Lobke reist al meer dan twintig jaar de hele wereld over, en heeft dus genoeg verhalen te vertellen. “Wonend in een kampeerbus, lopend met de rugzak langs de Noordzeekust, rijdend op de motor naar Vladivostok… steeds kwam ik tot dezelfde conclusie: slapen kun je overal. Het liefst doe ik dat in de wildernis!” schrijft ze op haar website.

 

Je kunt het boek over wildkamperen voor 22.50 euro in Lobke’s webshop bestellen.

wildkamperen-informatiegids

Reacties
Categorieën