Dit zijn de mooiste wandelroutes voor 2021
Meerdaagse Wandeltochten
Paulien
Meerdaagse Wandeltochten
01/07/2021
3 min

Dit zijn de mooiste wandelroutes voor 2021

01/07/2021
3 min

Ik heb goede hoop dat we dit jaar weer wat meer lange afstand wandelingen kunnen gaan afleggen. Uit mijn lange lijst van wandelroutes die ik ooit wil gaan volgen, heb ik er vijf dicht bij huis voor je geselecteerd. Deze vijf wandelroutes moeten volgens mij op jouw bucketlist voor 2021 staan. 

De mooiste wandelroutes voor 2021

Ik ben sowieso fan van dicht bij huis op reis gaan. Niet alleen is er dicht bij huis nog zoveel te ontdekken, ook is een kortere reistijd duurzamer en minder energie-rovend. In 2021 is snel thuis zijn als dat nodig is een bijkomend voordeel van dicht bij huis wandelen. Op het moment van schrijven, januari 2021, wordt het afgeraden om naar het buitenland te reizen. Controleer zelf bij het plannen van je wandelroute wat de regels op dat moment zijn.

mooiste-wandelroutes-2021

Zoek in 2021 de mooiste wandelroutes dicht bij huis

 

1. Het Roots Natuurpad

Het Langste Natuurpad van Nederland, uitgezet door het tijdstip Roots, staat al lang op mijn verlanglijstje. Ik liep wel losse etappes door Drenthe en op de Veluwe, maar de route in zijn geheel heb ik nog niet afgelegd. De 456 route is opgedeeld in 32 etappes tussen Noord-Groningen en de Noord-Brabantse grens met België. Sommige van deze etappes zijn (naar mijn mening) wel erg kort, dus je zou de route binnen 30 dagen moeten kunnen doen. Minstens 70% van de route loopt over onverharde wegen, en dat vind ik knap in Nederland!

 

2. De Edelherttrail

De Edelherttrail is de nieuwste lange afstand wandelroute in Nederland. Deze route is vooral geschikt voor wie van bos houdt. De Edelherttrail knoopt zoveel mogelijk bosgebieden aan elkaar tussen Harderwijk en Monschau en laat je Nederland zien door de ogen van een Edelhert. De 370 kilometer lange route is niet gemarkeerd, en je moet gebruik maken van (betaalde) instructies uit de SNP Routes app (5 euro per traject, totaal 4 trajecten).

edelherttrail

De Edelherttrail is één van de mooiste nieuwe wandelroutes en perfect voor een avontuur in 2021

 

3. De Escapardenne Eislek trail

De 106 kilometer lange Escapardenne Eislek Trail, een Belgisch Grote Routepad, loopt van Kautenbach in Groothertogdom Luxemburg naar La-Roche-en-Ardenne in Belgisch Luxemburg. Op de route zie je het beste van de Ardennen, met uitgestrekte bossen, kabbelende beken en pittoreske dorpen. Je kunt de route eventueel met 53 kilometer verlengen door ook de Escapardenne Lee trail te volgen.

 

4. De Rennsteig

De Rennsteig is de oudste wandelroute van Duitsland. Loop 170 kilometer van de oever van de Werra bij Hörschel naar Blankenstein an der Saale. De route voert je door het Thüringer Woud, natuurreservaat Vessertal en het Frankische Woud en over diverse heuveltoppen. Geniet van geschiedenis, uitgestrekte uitzichten en sprookjesachtige kloven.

wandelroutes-belgie-2021

Voor 2021 staat een aantal wandelroutes in België op mijn bucketlist

 

5. De Hermannsweg

Dichterbij huis vind je in Duitsland de Hermannsweg door het Teutoburgerwoud. Loop de 156 kilometer lange route over de bergrug tussen Rheine en Horn-Bad Meinberg. Onderweg beklim je toppen met fijn uitzicht en daal je af in sprookjesachtige groene dalen. Onderweg bezoek je gezellige dorpjes en bewonder je bijzondere rotsformaties. Samen met de Eggeweg vormt de Hermannsweg de langere route genaamd de Hermannshöhen.

 

Meer lange afstand wandelroutes

Er zijn natuurlijk nog veel meer lange afstand wandelroutes om uit te kiezen. Leer meer over:

Om je te helpen bij de voorbereiding op zo’n meerdaagse tocht, heb ik een stappenplan gemaakt die je GRATIS kunt downloaden. Heb je nog vragen of aanvullende tips? Laat het me weten.

wandelen-dicht-bij-huis

Reacties
Categorieën