Kamperen aan het Lauwersmeer: camping It Dreamlân
16 augustus 2021 
7 min. leestijd

Kamperen aan het Lauwersmeer: camping It Dreamlân

Voor mijn microavonturen ga ik graag dicht bij huis kamperen. Ik verblijf veel in het noorden van het land en dan is mijn go-to camping de natuurcamping it Dreamlân. Op deze fijne camping kun je perfect kamperen aan het Lauwersmeer.

kamperen-kollumerpomp

Kamperen aan het Lauwersmeer

Het geroep van weidevogels, het gegak van ganzen en het ruizen van de wind door het riet. De zon boven het water achter de horizon zien zakken en de volgende ochtend in alle vroegte met de kanopeddels door het water glijden. Ik vind kamperen aan het Lauwersmeer zoveel leuker dan één dagje uit in het gebied. Bovendien is het Lauwersmeergebied een Dark Sky Park en daarmee één van de beste plekken om sterren te kijken in Nederland. Zet je wekker midden in de nacht, kruip je tent uit en voel je nietig onder de donkere hemel met zoveel lichtjes.

Er zijn diverse campings in het Lauwersmeergebied, maar de meeste daarvan vind ik niet zo fijn. Veel zijn (te) groot en lawaaiig en ik kan wat rust rondom mijn tent wel waarderen. Gelukkig vind je drie natuurkampeerterreinen in dit gebied:

kamperen-lauwersmeergebied

Ik ga graag kamperen in het Lauwersmeergebied

Camping it Dreamlân

Camping it Dreamlân ligt in het Lauwersmeergebied, maar niet direct aan het Lauwersmeer. In een oase van groen ligt dit natuurkampeerterrein bij Kollumerpomp. Wie aan komt rijden door de weilanden, verwacht misschien een strak gemaaid grasveld tussen de koeien, maar dan wacht je een verrassing. Robert en Minke, de eigenaars van Camping it Dreamlân, geven de natuur de ruimte op het terrein. De kampeerplekken zijn netjes gemaaid en tussen de plekken mag de natuur lekker groeien. Het hoge gras wordt natuurlijk wel netjes en op diervriendelijke wijze bijgehouden, zodat je wel uitzicht houdt. De douchen en toiletten op de camping worden heel netjes schoongehouden, er is een afwasplek en aan het toiletgebouw hangt een metersbreed informatiebord met leuke uitjes in de omgeving.

Op het park vind je ook tiny houses en andere vakantiehuisjes die je kunt huren als je liever iets meer comfort hebt. Je kunt kano’s en kajaks gratis lenen om door de weilanden te kanoën en ook fietsen en e-scooters zijn te huur.

Je kunt Camping it Dreamlân boeken via Campspace of de eigen website.

—> meld je via deze link aan bij Campspace en krijg na aanmelding 10 euro korting op je Campspaceboeking!

camping-it-dreamlan

Tip: Camping it Dreamlân is de perfecte locatie voor een microavontuur in het Lauwersmeergebied.

Wat te doen tijdens het kamperen in het Lauwersmeer

In het Lauwersmeer hoef je je niet te vervelen. Je kunt hier onder andere:

lauwersmeer-kamperen

Meer fijne kampeertips

Heb je zelf fijne tips voor kamperen in het Lauwersmeergebied? Laat een reactie achter!

–> Lees op mijn blog meer over de groenste kampeerterreinen van Nederland en microavonturen. 

kamperen-aan-het-lauwersmeer

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen