Getest: Revolution Race broek & vest
04 december 2021 
8 min. leestijd

Getest: Revolution Race broek & vest

In mijn zoektocht naar een geschikte wandelbroek voor vrouwen met curves kreeg ik de tip om eens een wandelbroek van Revolution Race te proberen. Ik nam contact op met het merk en mocht een wandelbroek en vest uitproberen. In dit artikel lees je wat ik ervan vind.

revolution-race-wandelkleding-1

De RVRC GP Pants is de meest verkochte wandelbroek van Revolution Race. Op de knieën, billen en de onderste helft van de broekspijpen bestaat hij uit extra stevig materiaal, terwijl de rest van de broek uit stretch bestaat. Zo heb je wel bewegingsvrijheid, wat op zich wel fijn is als je gaat wandelen. Deze verstevigde delen zijn winddicht en waterafstotend (tegen motregen), zodat de viezigheid van de trail niet zo snel naar binnen trekt. Bovendien zorgen de verstevigde delen ervoor dat de broek minder snel slijt en dus duurzamer is. 

De broek ziet er lekker outdoorsy uit en is beschikbaar in 18 verschillende kleuren en printjes. Ga je voor onopvallend zwart of opvallend felroze of panterprint? De broek is verkrijgbaar in maat XS tot en met 2XL en mensen met (net als ik) een in verhouding ronde bilpartij kunnen beter voor een maatje groter dan normaal gaan. Ik draag op de foto’s maat 2XL.

--> model: RVRC GP Pants Dames Dark Olive

revolution-race

De grootste voordelen van de RVRC GP Pants vind ik:

 • De lengte – waar sommige wandelbroeken bij mij net tot mijn enkel komen, reiken de pijpen van deze broek tot op mijn hak
 • De vorm – in tegenstelling tot wandelbroeken van veel andere merken is deze broek geschikt voor vrouwen met curves
 • De vele zakken – de zakken op de bovenbenen zijn groot genoeg voor een telefoon of een kaart die dan deels uit de zak steekt
 • De stevige vlakken – deze broek gaat ook bij onhandige mensen die (net als ik) nogal eens over rotsen glijden niet zo snel kapot
 • De winddichtheid van de verstevigde delen – ik vind de broek heerlijk warm in de herfst en lente, terwijl hij op de elastische delen voldoende ademt

revolution-race-broek


In mijn zoektocht naar de perfecte wandeltrui loop ik vaak vast op de korte ruglengte. Zeker met een rugzak op klimmen veel truien over mijn rug omhoog, waardoor ik een ontblote en koude onderrug heb. De Revolution Race Illusion Hoodie Dames is heerlijk lang op de rug en rijkt tot halverwege mijn billen. Op dat punt was hij dus direct geslaagd! Hij bleek ook nog eens van zacht materiaal gemaakt te zijn en heerlijk warm te zijn. Hij houdt je warm bij 0 tot 10 graden en met laagjes eronder zelfs tot lagere temperaturen.

De Hoodie is er in tien kleuren. Mijn favoriete kleur is Autumn, een warm oranje dat perfect bij de herfstkleuren past. Tot andere kleuren behoren zwart, lila, dennengroen en blauw. Ik draag op de foto’s het vest in maat XL, wat overeenkomt met mijn normale maat.

--> model: Illusion Hoodie Dames Autumn

revolution-race-hoodie


Wat ik vooral heel fijn vind aan de trui:

 • De lange mouwen met gaten voor je duim
 • De warmte – ik gebruik hem op droge, niet te winderige dagen ter vervanging van een jas
 • De lengte – hij bedekt de helft van mijn billen, zodat ik nooit een blote onderrug heb als ik met mijn backpack op wandel
 • Het zachte materiaal
 • De pasvorm – je ziet er zowaar mijn figuur in, zodat ik me er ook tijdens het wandelen vrouwelijk in voel
 • De hoge kraag maakt een sjaal overbodig

revolution-race-wandelkleding


Ik kende Revolution Race alleen van advertenties en wist niet zo goed wat ik bij het merk moest verwachten. Het bestelproces is me gelukkig heel goed bevallen. Je bestelt je kleding direct bij Revolution Race zelf, zonder dat daar een winkel tussen zit. Dat concept zorgt ervoor dat de levering duurzamer is, doordat het niet meerdere keren verpakt en getransporteerd hoef te worden. Het pakketje wordt op een afhaalpunt of bij je thuis afgeleverd. Heb je per ongeluk de verkeerde maat besteld? Ook het retourproces gaat heel eenvoudig met het formulier in de verpakking.

Kortom: ik ben tevreden over de producten én het bedrijf zelf. Benieuwd naar de (andere) outdoorproducten? Kijk in de webshop van Revolution Race.

revolution-race-wandelen

Foto's met dank aan Kirsten.

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen