Trekkersplekken: op de bonnefooi naar de camping
25 september 2020 

Trekkersplekken: op de bonnefooi naar de camping

Trekkersplekken zijn kampeerplekken voor mensen die wandelend of fietsend naar de camping komen. Vaak hebben campings een trekkersveld waar alle spontaan arriverende gasten zonder auto hun tent op mogen zetten. Deze plekken hebben geen elektra zijn vaak goedkoper dan de reguliere kampeerplekken. Wel heb je op drukke momenten wat minder privacy, dus wie voor de rust en ruimte komt, kan beter vooraf een ‘normale' kampeerplek voor zichzelf reserveren.

Trekkersplaatsen hoef je niet te reserveren, je kunt spontaan aan komen waaien wanneer het jou uitkomt. Natuurkampeerterreinen moeten volgens de regels hun uiterste best doen om tot zeven uur een plekje vrij te houden voor mensen die last-minute arriveren.

De regels voor trekkersvelden verschillen per camping. Voor de boscampings van Staatsbosbeheer geldt dat je geen auto mee mag hebben en maximaal drie nachten mag blijven staan. Als trekker mag je gebruik maken van de faciliteiten die ook beschikbaar zijn voor andere gasten. Denk aan de vuurhut, het toiletgebouw en picknickbanken.

trekkersplaats-op-camping

Als kampeerder op een trekkersplek mag je gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de camping

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen besteden aan doen waar ik écht blij van word (Outdoor Inspiratie!).
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Ik gebruik cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down