OP TREKTOCHT

ERVAAR ULTIEME VRIJHEID TIJDENS EEN MEERDAAGSE WANDELING

wandelvakantie-schotland

Wat is een trektocht?

Een trektocht is een tocht van meerdere opeenvolgende dagen. Die tocht kun je lopend maken, maar ook fietsend, varend of te paard. Met Outdoor Inspiratie focus ik op tochten te voet.

Tijdens het maken van een meerdaagse wandelroute ga je helemaal back-to-basic en hoef je je alleen te focussen op je ene voet voor de andere zetten. Het constante ritme en overgeleverd zijn aan de elementen creëert ruimte in je hoofd. Je waait letterlijk en figuurlijk uit. Een meerdaagse wandelroute is perfect om te verlangzamen in onze snelle maatschappij. Na het maken van een wandelvakantie voel je je meer verbonden met jezelf en met de natuur. Daarnaast krijg je meer zelfvertrouwen en geweldige herinneringen. 

WEET JE NIET GOED WAAr te beginnen?

Download mijn gratis stappenplan en paklijst

trektocht-stappenplan
trektocht

waarom op trektocht?

Waarom vind ik dat iedereen eens in zijn leven een trektocht gemaakt moet hebben?

Tijdens een meerdaagse wandeling...

  • ga je helemaal  back-to-basics gaan en doe je waar wij als mensen voor gemaakt zijn: overleven in de wildernis. Ga terug naar de basis van wie je bent als je niet aan het rennen bent in onze gehaaste maatschappij.
  • leer je accepteren. Of het nou om spierpijn of een urenlange regenbui gaat, ongemak is een onderdeel van je avontuur. Er tegen vechten heeft geen zin, dus je hebt geen andere keuze dan accepteren (en vaak inzien dat het allemaal helemaal niet zo erg is).
  • ervaar je vrijheid. Je hoeft niets anders te doen dan lopen, eten, drinken en slapen. Geen deadlines, e-mails en telefoon, maar focussen op wat wél belangrijk is op dat moment. 
  • bouw je conditie op en geef je je  zelfvertrouwen een boost doordat je uit je comfortzone stapt.
  • word je weer meer één met de natuur.
trektocht-voorbereiding

de voorbereiding

De pret begint al bij het voorbereiden op je wandelvakantie. Doe onderzoek naar wandelroutes die passen bij jouw plannen. Terwijl je door reisverslagen en afbeeldingen bladert, waan je je alvast op avontuur. Heb je eenmaal een route gevonden? Dan begint het praktische deel van de voorbereiding. Wanneer en hoe lang ga je op pad? Hoe en waar ga je overnachten? Ga je alleen of met een vriendin op pad, of ga je liever onder begeleiding van een ervaren gids? 


In mijn gratis stappenplan voor je trektocht beschrijf ik alle stappen die je moet nemen en vertel ik je wat je onderweg allemaal nodig hebt. 

Wandelvakantie

De mooiste meerdaagse wandelroutes

Ik raad je aan om in een notitieboekje een paar pagina's vrij te houden voor een wandelroute-verlanglijst. Alleen al binnen Europe zijn zoveel lange afstand wandelroutes uitgezet, dat je waarschijnlijk je leven lang nodig zou hebben om ze allemaal te volgen. Om je op weg te helpen bij het kiezen van je route, heb ik per Europees land een overzichtje gemaakt van de mooiste wandelroutes die daar uitgezet zijn. Dit zijn de mooist meerdaagse wandelroutes in...


paulien-symbool

Christine

Nu voel ik me klaar om zelfstandig een trektocht te maken

“In de zomer van 2019 nam Paulien mij mee op mijn eerste lange wandeling met overnachting. Paulien had alles gepland en overal aan gedacht. Omdat dit mijn eerste keer was voelde dat heel rustgevend. Ze had alle lichtgewicht gear mee en het eten was ook goed over nagedacht. Ik heb zo ontzettend kunnen genieten, terwijl ik al doende veel heb geleerd. Nu voel ik me klaar om een keer zelfstandig een trektocht te maken."
Trektocht-routes
trektocht-boek
€ 21,95

COMPLETE GIDS VOOR JE (EERSTe) TREKTOCHT

Voor het eerst op een meerdaagse wandelvakantie gaan is best spannend. Want wat moet je allemaal kopen en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wat moet je allemaal meenemen en hoe vervoer je dat in je rugzak? Hoe kies je een geschikte plek voor je tent? En waar vindt je eten en water?


Deze vragen en meer beantwoord ik in dit E-book, zodat jij goed voorbereid op pad gaat en onderweg alleen nog maar hoeft te genieten van het avontuur.


(prijs is inclusief 9% BTW)

paulien-symbool

Yoshi

ongetwijfeld was ik halverwege hongerig gestrand zonder Paulien

“Al sinds ik me kan herinneren, wilde ik gaan backpacken met zo’n grote backpack waar mijn tentje en kleding in zitten. Maar waar begin je dan? Ik zag door de bomen het bos niet meer, maar gelukkig was daar Paulien met haar wijsheid! Paulien heeft me alles geleerd omtrent het backpacken en welke slaapzak, matje en kleding ik moest meenemen. Maar ook dat je van tevoren moet bedenken voor hoeveel dagen je eten mee moet nemen. Zaken waar ik nooit aangedacht zou hebben en ongetwijfeld was ik halverwege hongerig gestrand zonder Paulien. Tijdens de voorbereiding was ze mijn Google, al mijn vragen heb ik op haar afgevuurd. Zij heeft ervoor gezorgd dat het een goed verzorgde reis is geweest die ik nooit meer ga vergeten."

Download mijn gratis stappenplan en paklijst

trektocht-stappenplan
arrow_drop_up arrow_drop_down