dry bags
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
05/31/2020
2 min

Onmisbaar in je backpack: dry bags

05/31/2020
2 min

Dry bags zijn dé oplossing voor wie zijn spullen droog, compact en georganiseerd in zijn rugzak wil opbergen. Deze (lichtgewicht) zakjes zijn superstevig en daardoor duurzamer in gebruik dan ziplock bags. Ze zijn, als je de bovenkant goed terugrolt, ook nog eens waterdicht.  

Het verschil tussen dry bags en dry sacks

Wat ik dry bags noem, zijn officieel dry sacks. Dry bags zijn namelijk van dikker en zwaarder materiaal dan dry sacks. In Nederland gebruiken we meestal het woord dry bag voor elke waterdichte zak, dus zo houd ik dat ook aan op mijn blog. Je kunt ook Googlen op 'droogzakken' voor waterdichte zakken.  


Dry bags: welke moet je kopen?

Dry bags zijn er van vele merken. Er zijn droogzakken van heel stevig en dik materiaal, die vooral geschikt zijn voor wie zijn spullen niet op zijn rug hoeft te dragen. Voor je wandelvakantie koop je lichtgewicht droogzakken. Ik ben zelf fan van de zakken van Exped, Osprey en Sea to Summit. Deze merken leveren lichtgewicht maar stevig materiaal van erg goede kwaliteit (wel zo duurzaam). Ook de Decathlon en Xenos verkopen waterdichte zakken. Met deze dry bags heb ik iets minder goede ervaringen, omdat ze vaak afgesloten moeten worden met klittenband. Mijn ervaring is dat dit minder goed sluit, en dat het klittenband na een tijdje minder goed 'kleeft', waardoor je dry bag steeds opent (en dus lucht en water binnen laat). dry-bags Wat ik dry bags noem, zijn in het Engels officieel dry sacks,

Waarvoor gebruik je de waterdichte zakken?

Dry bags zijn heel geschikt om je spullen te beschermen tegen nattigheid. Of dat nou regen is, of vochtigheid van de bodem als je je tas even neerzat. Daarnaast kun je je spullen in dry bags heel handig vacuüm drukken, wat ruimte scheelt bij het inpakken van je rugzak. De zakken helpen je ook bij het organiseren van je spullen. Het is handiger om al je spullen over zakken verdeeld te hebben, dan dat alles los in je tas zit. Je kunt je dry bag ook als hoofdkussen gebruiken. Sommige droogzakken functioneren tevens als pompzak voor het opblazen van je slaapmatje.  


Verschillende maten en kleuren

Dry bags komen in vele maten. Ik heb zelf liever meerdere kleine pakketjes dan één groot pakket in mijn rugzak, dus ik ga vaak voor de kleinere maten. In deze kleine zakken stop ik voeding, kleding en mijn notebook en telefoon. Om mijn slaapzak doe ik een grotere zakken. Koop bij voorkeur zoveel mogelijk verschillende kleuren droogzakken. Zo herken je makkelijk wat in welke dry bag zit, en hoef je niet steeds je hele tas overhoop te halen en alle zakken te openen.

dry-bags-maten 
Reacties
Categorieën