Een lichtgewicht hoofdkussen voor kamperen
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
06/27/2020
1 min

Neem je een hoofdkussen mee op trektocht?

06/27/2020
1 min

Een (opblaasbaar) hoofdkussen voor tijdens het kamperen is eigenlijk een luxe-artikel. Dat wil zeggen: je kunt er makkelijk een alternatief voor bedenken en daarmee gewicht uitsparen.

Ik neem zelf standaard dry bags mee op reis. Dat zijn water- en luchtdichte zakken waarin je je spullen kunt vervoeren. Ik gebruik 's nachts vaak een dry bag gevuld met kleding als hoofdkussen. Ook kun je de hoes van je slaapzak vullen tot het een kussen van comfortabele dikte vormt. drybags-hoofdkussen Ik gebruik meestal een gevulde dry bag als hoofdkussen

Lichtgewicht, opblaasbaar hoofdkussen

Wil je toch liever een apart kussen mee? Kies dan voor een lichtgewicht, opblaasbaar exemplaar. Ik heb zelf een super klein op te vouwen kussentje van Exped van 50 gram. Dat was wel even 37 euro investeren in een 'luxeartikel', maar als ik meerdere weken achter elkaar op reis ga, vind ik dat stukje extra comfort wel fijn.

 

Kleiner opvouwbaar dan dit Exped kussen heb ik ze nog niet gezien. Het merk Cocoon heeft lichtgewicht kussens in het assortiment met een zachte, wasbare hoes voor extra comfort. Heb je een klein(er) budget? Kijk dan eens bij de Decathlon naar de opblaasbare kussentjes van 4 euro of 15 euro. Het prijsverschil is wel terug te zien in de kwaliteit, het pakvolume en het gewicht.

Hoe gebruik je een lichtgewicht kussen?

Op veel plaatjes op internet zul je zien dat mensen het hoofdkussen in de capuchon van de slaapzak leggen. Dat heeft als voordeel dat hij niet zomaar onder je hoofd weg schuift. Ik slaap zelf met mijn kussen onder mijn slaapzak, zodat ik wat meer ruimte heb om te ademen (wel zo fijn). Ik raad je aan om beide manieren uit te proberen.

Vind je de textuur van je kussen niet fijn, omdat het bijvoorbeeld te plastic-achtig aanvoelt? Neem geen zware katoenen kussensloop mee, maar maak zelf iets van lichtgewicht materiaal of wikkel je kussen in een t-shirt of trui.

Reacties
Categorieën