Met de e-scooter door Noord-Limburg
Nederland
Paulien
Nederland
08/03/2021
4 min

Met de e-scooter door Noord-Limburg

08/03/2021
4 min

Met vermoeide benen van dagenlang wandelen in de Maasduinen, vinden we het tijd voor een ander type activiteit. Met mijn liefde voor avontuur moest dat natuurlijk iets nieuws zijn, en zo kwam het dat we met de e-scooter door Noord-Limburg toerden.

scooter-limburg

Een e-scooter huren in Noord-Limburg

Tijdens onze laatste vakantie huurden mijn vader en ik twee fietsen, waarmee we zo’n 40 kilometer over de Veluwe toerden. Erg mooi, maar we konden twee dagen niet pijnvrij zitten. ‘Dat doen we nooit weer’ en dat waren we nog niet vergeten. Toch wilde ik graag met de wind in mijn haren een tochtje door het landschap van Noord-Limburg maken, waar we een weekje kampeerden op Natuurkampeerterrein de Cokse Heide.

De perfecte oplossing kwam in de vorm van een elektrische scooter. Bij Jimmy van Scooterverhuur Arcen kun je scooters in de meest uiteenlopende kleuren huren. Van de gastvrouw van Café de Maert, met wie Jimmy samenwerkt, ontvingen we sleutels en een instructie. In de fietsknooppunten-app is een ruime verzameling mogelijke routes voor de e-scooterhuurders te vinden. Wij hadden onze donkergroene en zwarte scooters de hele dag tot onze beschikking en kozen voor een route van ongeveer 40 kilometer.

scooter-huren-noord-limburg

Met de e-scooter door Noord-Limburg

Met een snelheid van 10 km/uur en het gevoel dat ik enorm snel ging, reed ik het dorp Arcen uit. De telefoon met navigatie handig op het stuur bevestigd, zodat ik de bochtjes en afslagen al vroeg aan zag komen. Dankzij de brede banden van de e-scooter, is de draaicirkel groter dan je zou verwachten. Voor mij geen probleem, aangezien ik al maanden niet gefietst had, maar mijn vader had er iets meer moeite mee. Niets is zo effectief tegen een ochtendhumeur als je 58-jarige voor het eerst van zijn leven op een scooter zien rijden.

Ik had vooral moeite met het inschatten van achteropkomend verkeer. ‘Ik kan niets achter me zien en horen als jij daar rijdt’, zei ik over mijn schouder tegen mijn vader. Toen ik een kwartier later ineens de spiegel opmerkte en verrast meldde dat ik die zo in kon stellen dat ik achteroprijdend verkeer kon zien, trok mijn vader een gezicht van ‘dit is niet mijn kind’.

Met het bochtjes maken en spiegels kijken eenmaal onder de knie, konden we optimaal genieten van het Noord-Limburgse landschap.

“Niets is zo effectief tegen een ochtendhumeur als je 58-jarige voor het eerst van zijn leven op een scooter zien rijden.”

scooter-maasduinen

Met het pontje en door de uiterwaarden van de Maas

Onze route leidde ons langs de Hertog Jan Brouwerij, die ik als niet-bierliefhebbers enkel bewonderde vanaf de e-scooter, reden we naar het pontje. Contant betalen bleek nodig en gelukkig kon ik nog wat kleingeld opdiepen uit mijn portemonnee. Binnen enkele minuten bereikten we de overkant van de Maas, waar onze tocht ons door het ‘hoogwatergebied’ leidde. Een week eerder was de watersnood van 2021 en de gevolgen van het hoge water zijn nog goed te zien in het landschap. Slaphangende, dode gewassen, pas schoongemaakte wegen en moddersporen metershoog in de bomen. Een scootertochtje langs de Maas was zo op een wat tragische manier extra bezienswaardig.

Broezend over landwegen langs rozen- en aspergekwekerijen genieten we van het Noord-Limburgse platteland. Langs de weg staan vele stalletjes met streekproducten en als je niet op een eenpits-kooktoestel hoeft te koken, kun je hier een hele maaltijd bij elkaar sprokkelen. De landerijen worden afgewisseld met een kasteel, molen en klooster en gezellige dorpjes met terrassen.

scooter-langs-de-maas

Twee toeristen op een e-scooter

Als ware toeristen stoppen we vele keren langs de route. Even een kerkje van binnen bekijken, even een ommetje maken voor een natuurgebied van het Limburgs Landschap en even een minifotoshoot om deze eerste keer te vereeuwigen. Ook kunnen we het niet laten om de scooters te parkeren en een paar stapjes over de Duitse grens te zetten en vervolgens op een terrasje Limburgse vlaai te eten. Met het gas vol open met 26 km/uur tegen de wind in broezen, met je haar in de wind en tranen in je ogen, is ultiem genieten.

De terugweg loopt door de bossen van Nationaal Park de Maasduinen. Vele soorten bomen kleuren de hele omgeving vele tinten groen, dat enkel onderbroken wordt door het oranje van lijsterbessen. We kunnen niet genoeg krijgen van dit prachtige stukje Nederland, dat ook rijdend op een scooter goed te verkennen is.

Na vele uren toeren, bereiken we het gezellige centrum van Arcen weer. Zonder pijnlijk zitvlak en met een blosje van de wind en zon op onze wangen. Ook nu worden we weer vriendelijk ontvangen en later krijg ik zelfs een berichtje van eigenaar Jimmy, die we helaas net misgelopen waren. Over een goede service gesproken!

–>  wil je ook eens met een e-scooter door Noord-Limburg toeren? Neem een kijkje op de website van Scooterverhuur Arcen.

scooter-huren-arcen

Reacties
Categorieën