Outdoor podcasts: dit zijn mijn 5 favorieten
20 april 2020 
4 min. leestijd

Outdoor podcasts: dit zijn mijn 5 favorieten

Ik vind het heerlijk om in mijn luie stoel in het zonnetje te zitten en een outdoor podcast te beluisteren. Ik stuur regelmatig podcast afleveringen door naar vrienden en volgers, en bedacht dat ik net zo goed een overzichtje kon maken in een blog post. Dus bij deze: mijn favoriete outdoor podcasts, in willekeurige volgorde.

1. Podcast voor avontuurlijke vrouwen

Tsja, what’s in a name…. Een podcast voor en over avontuurlijke vrouwen. Antonnette interviewt vrouwen die een avontuurlijk leven leiden, en hoopt daarmee andere vrouwen te inspireren. Mij heeft ze in ieder geval geïnspireerd: ik luisterde recent de aflevering met Miriam Lancewood en heb echt elke minuut genoten. Je kunt hier de podcast afleveringen terugluisteren.

2. Ongebaande paden podcast

Anne Mathot liep mijn bucketlist destination de Pacific Crest Trail, van de Mexicaanse naar de Canadese grens. In de afleveringen van de podcast deelt ze haar belevenissen onderweg. Je kunt de afleveringen op Anne’s website luisteren, maar ook op Spotify en iTunes.

3. Puur natuur podcast

Puur Natuur is de podcast van Natuurmonumenten, waarin je alles leert over de natuur in ons kikkerlandje. Zo kun je ook als je even niet naar buiten mag of wil, genieten van de natuur.

outdoor-podcast-over-natuur

De outdoor podcast van Natuurmonumenten focust zich op al het moois in onze natuur

4. Living adventurously (Engels) – mijn favoriete outdoor podcast!

De Engelstalige podcast van mijn grote voorbeeld Alastair Humphreys heet Living Adventurously, een podcast over ‘gewone mensen die ervoor kiezen ongewone levens te leiden’. Herkenning en inspiratie! Ik denk dat deze podcast ook voor mensen die niet geweldig goed in Engels zijn goed te beluisteren is, omdat Alastair een duidelijke manier van spreken heeft (zeker het proberen waard!)

5. She explores (Engels)

Ook de podcast She Explores is in het Engels. In deze podcast wordt een groot aantal onderwerpen besproken, maar allemaal gelinkt aan the outdoors. De afleveringen gaan helemaal terug tot in 2016, dus je hoeft je voorlopig met deze podcast niet te vervelen.

outdoor-podcasts-over-avontuur

She Explores is één van mijn favoriete outdoor podcasts over avontuur

Andere outdoor podcasts

Deze podcasts heb ik zelf nog niet kunnen luisteren, maar zijn me aangeraden door anderen:

Heb jij nog aanraders die niet in dit lijstje genoemd staan? Laat het me weten in de comments!

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen