avontuur in de stad
Nederland
Paulien
Nederland
11/27/2021
3 min

Op avontuur in de stad: Escape Tours

11/27/2021
3 min

Ik krijg regelmatig vraag naar ideeën voor avontuur in de stad. Hoewel dit platform natuurlijk Outdoor Inspiratie heet, ga ik zelf ook regelmatig op stadsavontuur. Recent boekte ik een Escape Tour en dat was ge-wel-dig. Ik heb een nieuwe hobby gevonden en vertel je er graag meer over.

In elke stad een nieuw avontuur

Via escapetours.nl kun je in 38 Nederlandse steden en 58 buitenlandse steden een Escape Tour boeken. Deze tours zijn vergelijkbaar met escaperooms, maar vinden plaats in de open lucht en openbare ruimte. Elke tour heeft een uniek thema, zoals ‘de ontsnapping van Bommen Berend’ in Groningen. Nu heb ik zelf jaren in Groningen gewoond, maar deze tour was heel verrassend. Niet alleen leerde ik meer over de geschiedenis van de stad, ik kwam ook in steegjes waar ik nog niet eerder was.

Boek een Escape Tour in je eigen stad om deze beter te leren kennen, of ga juist op avontuur in een nieuwe stad. Ik ben niet zo dol op uren door een stad slenteren en geveltjes bekijken, maar met zo’n spelelement is het allemaal opeens erg leuk.

op-avontuur-stad-groningen

Hoe werkt een Escape Tour?

Je boekt een Escape Tour via de website. Je kunt hem vervolgens uitvoeren wanneer het jou uitkomt, want je hoeft geen datum af te spreken. Je ontvangt na het boeken instructies en handige tips. Het enige wat je onderweg nodig hebt is een smartphone en powerbank. Trek schoenen aan waar je met gemak anderhalf uur op kunt lopen.

De tour duurt ongeveer twee uur en kan gespeeld worden in teams van 2-4 personen. Ben je met meer mensen, dan kunnen jullie in groepjes tegen elkaar spelen. Per groepje volgen jullie de Escape Tour op één smartphone. In de app vind je een kaart, die je wijst waar je heen moet lopen. Op deze kaart staan figuurtjes in cirkels die een nieuwe vraag aanduiden. Geef je het goede antwoord op de vraag, dan krijg je een nieuwe aanwijzing voor het eindpunt. Verzamel je genoeg aanwijzingen, dan is het niet moeilijk om het geheime eindpunt van de route te ontrafelen. Wat dat eindpunt precies inhoudt, verschilt per route. Wij gingen bijvoorbeeld op zoek naar de geheime ontsnappingsroute van Bommen Berend.Wedstrijdje doen?

Kom je binnen twee uur op het eindpunt aan? Dan krijg je een plekje op de Wall of Fame. Hoe sneller je was, hoe hoger je scoort. Haal je het niet binnen die twee uur, dan heb je nog twee uur de tijd om het eindpunt alsnog te vinden. Je kunt dus ook tijdens je route even een pauze nemen in een restaurantje (maar niet te lang, want de tijd loopt door).

Ook leuk voor in de winter

Laat jij het avontuur in de winter vaak wat links liggen omdat het te koud/nat is? Dan is dit zo’n Escape Tour een goede optie voor je. De steden zijn in de winter vaak extra sfeervol verlicht en je kunt in de koffiehuisjes gezellig genieten van warme dranken. De opdrachten hoef je zelden stilstaand uit te voeren en vaker moet je rondlopen op zoek naar een antwoord.

avontuur-in-de-stad-winter


Ga ook op avontuur in de stad!

Mijn Escape Tour in de binnenstad van Groningen was de eerste Escape Tour in mijn leven. Vooraf was ik een beeeeetje bang dat ik niets nieuws zou zien/beleven of dat het allemaal suffe geschiedenisvragen zouden zijn, maar nee. Het was écht heel leuk en zelfs te doen voor iemand die niet uitblinkt in kennisspelletjes. Het tijdselement maakt het extra uitdagend en elke vraag is weer compleet anders dan de vorige. Oh en de euforie als je een vraag goed beantwoordt. Zoals ik eerder al zei: ik heb er een nieuwe hobby bij en kan niet wachten om ook andere steden op deze manier te ontdekken.

Tip: een escapetour is ook erg leuk voor een vrijgezellenfeest of familiedag.

city-escape-tour-avontuur

Reacties
Categorieën