Bestemmingen voor een weekendje weg met de camper
Kamperen
Paulien
Kamperen
12/18/2023
2 min

3 leuke bestemmingen voor een weekend weg met een camper

12/18/2023
2 min

Een van mijn grote dromen is een eigen camper kopen. Zo’n comfortabel model waarin ik én comfortabel uitgestrekt op bed een boek kan lezen na een lange wandeling, én tussen de avonturen door achter mijn laptop kan zitten werken. Nu heb ik nog geen idee wat ik precies zoek, en nog niet genoeg spaargeld. Mijn voornemen is daarom: vaker een camper huren. Om het campergevoel niet te lang uit te stellen (want daar is het leven te kort voor) en om reizend in verschillende modellen uit te zoeken wat ik wel en niet fijn vind. Ik heb alvast drie bestemmingen uitgezocht waar ik een weekend wil camperen!

weekendje-weg-camper-bestemmingen

Friesland op vier wielen

Inmiddels alweer een paar jaar geleden maakte ik een roadtrip door Friesland. Niet met de camper, maar met de auto. Ik groeide op in Drenthe, maar deze dicht-bij-huisbestemming doet qua avontuur niet onder voor verdere oorden. Begin je roadtrip in Harlingen en breng een bezoek aan het oude centrum. Rijd door naar Franeker, waar een bezoek aan het planetarium van Eise Eisinga zeker de moeite waard is. Kies de toeristische route langs terpdorp Hegebeintum en Firdgum naar Friesland Buitendijks en het monument in de Ozingadobbe. Volg de volgende dag de Elfsteden camperroute en logeer nabij Leeuwarden. Nog een derde dag er aan vast plakken? Zoek een toeristische route langs zoveel mogelijk Friese kastelen. Extra mooi in de lente, als ze omgeven zijn door een zee van bloemen.

weekendje-weg-camper-friesland

Miniroadtrip door de Belgische Ardennen

Eindeloze bossen, kabbelende beekjes en fotogenieke dorpjes. Ik houd van de Belgische Ardennen, en dan met name van het zuiden! Ik zou zo veel mogelijk de stroming van de Semois-rivier volgen, een van de mooist kronkelende rivieren van België. Bouillon is het bekendste dorpje van de rivier, waarvan het imposante kasteel hoog boven het water ligt. Andere fijne plekken voor een dorpswandeling en een taartje op een terras zijn Chiny en Herbeumont. Ook dit avontuur zou voor mij een trip down memory lane zijn, omdat ik een zomer lang in de Franse Ardennen woonde en werkte en wekelijks langs de Semois wandelde en afkoelde in het kabbelende water.

weekendje-weg-camper-ardennen

Lang weekend in het Zwarte Woud

Voor een lang weekend (want: zo’n 6 uur rijden om er te komen) zou ik naar het Zwarte Woud in Duitsland willen. Ik heb daar meerdere lange wandeltochten gemaakt. Te voet kwam ik niet zo ver qua bezienswaardigheden, dus ik wil nog eens terug met de auto. Misschien volg ik dan de Duitse Klokkenroute (heerlijk random toch, als je op verjaardagen kennis kunt delen over uurwerken?). Of maak ik een boottocht op grote meren of de Donau. Of ontdek ik hoe Baden-Baden eruit ziet als je er niet 5 uur met de trein stilstaat ;)  De Schwarzwaldhochstraße zal het in werkelijkheid wel worden, want natuur en uitzichten!

weekendje-weg-camper-zwarte-woud

Ook op pad?

Klinkt als een fijn vooruitzicht he? Je kunt dit natuurlijk ook heel makkelijk zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld een camper huren bij Camper Deluxe, waar je naast grote luxe modellen (top als je met 3 vrienden of het hele gezin gaat!) ook compactere campers in busmodel kan huren.

Fijne plekken om te overnachten vind je onder meer via de app Park4night. Via Campspace vind je overnachtingsplekken bij mensen in de achtertuin en via good old Google Maps vind je campings door heel Europa.

Reacties
Categorieën