Boek Wandelen in Frankrijk
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
01/14/2023
2 min

Boekreview | Wandelen in Frankrijk

01/14/2023
2 min

Een 'Francofiel' zou ik mezelf niet zo snel noemen, maar toch kom ik elke winter weer voor enkele weken of maanden in Frankrijk terecht. Zolang er een bakkertje en prachtige natuurgebieden in de buurt zijn, ben ik happy. Het vinden van deze natuurgebieden en de wandelingen die ik daar kan maken is soms een uitdaging, maar daar brengt mijn nieuwe Frankrijk-'bijbel' verandering in. Het boek Wandelen in Frankrijk van Frankrijkpuur.nl is een waar cadeau!

frankrijk-puur-wandelen-in-frankrijk

Het boek Wandelen in Frankrijk

Het boek beschrijft 50 regio's in Frankrijk, die overzichtelijk op een prachtig geïllustreerde kaart aangegeven staan. De regio's zijn gegroepeerd op het type landschap, zoals 'berglandschap' of 'legendarisch bos'. Elke regio wordt op een lekker leesbare manier omschrijven, zodat je een voorproefje krijgt van wat je er te wachten staat. Voor elke regio tipt de schrijver, Martijn Joosse, de mooiste wandelroutes. Je vindt er ook direct een overzicht van de mooiste plekken om te overnachten, de beste tijd voor een bezoek aan de regio en de wandelkaarten die hier goed van pas komen.

frankrijk-puur-wandelen-frankrijk

Informatie over wandelen in Frankrijk

Voor- en achterin het boek staat algemene informatie over wandelen in Frankrijk. Je leest er bijvoorbeeld over refuges, GR-routes, wandelgidsen en GPS-apparaten. Je vindt er ook een lijst met veelgebruikte Franse zinnen en woorden en hun Nederlandse vertaling. Daar wil ik 'je suis perdu' (ik ben verdwaald) nog graag aan toevoegen voor mensen zoals ik ;) Achterin staat ook een paklijst voor je wandeltas.

boek-over-wandelen-frankrijk

De wandelroutes

In het boek staan ruim 120 wandelroutes, inclusief omschrijving en GPS-bestand. De routes zijn van verschillende afstanden en van verschillende moeilijkheidsniveaus, zodat je kunt kiezen wat bij je past. Bij elke regio staat een door Marita Joosse gemaakte illustratie van de regio, met daarin de bergen, dalen, refuges, dorpen en wandelroutes getekend.

Ik heb diverse wandelroutes met behulp van het boek en het bijbehorende GPS-bestand (in Komoot geladen) gewandeld. De omschrijvingen zijn heel helder en accuraat, zodat je de kaart niet per se nodig hebt. Neem wel altijd even een (digitale) kaart mee voor het geval je ondanks de duidelijke instructies verdwaalt ;)

review-boek-wandelen-in-frankrijk

Een koffietafelboek

Ook als ik niet in Frankrijk ben, sla ik het boek regelmatig open. De prachtige foto's helpen me bij het ophalen van herinneringen of het dagdromen over nieuwe avonturen. De illustraties zijn zo goed gelukt dat ik ze bijna als uitvergroting aan de muur zou hangen, één voor elke wandeling die ik gemaakt heb. Nu leef ik nomadisch en heb ik geen (eigen) muur, maar anders wist ik het wel ;)

--> bestel het boek Wandelen in Frankrijk in de webshop van FrankrijkPuur.

Tip: je kunt voor slechts 5 euro extra de e-bookversie bij het gedrukte boek bestellen. Superhandig, want dan kun je het e-book op je telefoon meenemen en hoef je niet het fysieke exemplaar mee te dragen om de route-informatie te kunnen lezen.

wandelen-frankrijk-boek

Meer lezen over Frankrijk?

Op de website van de schrijver, Frankrijkpuur.nl, vind je nog veel meer tips voor reizen naar Frankrijk. Kijk bijvoorbeeld op de themapagina over wandelen voor eindeloos veel inspiratie. Je vindt op de website ook vele accommodaties, dorpjes en roadtrips die de moeite waard zijn. Over die roadtrips heeft Martijn trouwens een ander boek gemaakt: Frankrijk Puur Roadtrips.

Reacties
Categorieën