Rugzak voor trektocht
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
08/30/2022
2 min

Mijn favoriete rugzak voor een trektocht

08/30/2022
2 min

Al jarenlang heb ik hetzelfde type rugzak voor mijn trektochten. Ik vind dit type zó lekker zitten, dat ik hem in twee maten heb (over het waarom vertel ik later meer). Het leek me hoog tijd om een blogbericht aan mijn trouwe vriend te wijden.

osprey-rugzak-trektocht

Mijn favoriete rugzak voor een trektocht is...

de Osprey Aura (herenversie: Osprey Atmos)!

Wat ik heel fijn vind aan deze rugzak:

  • de pasvorm - ik heb tijdens mijn vroegere werk in een buitensportwinkel elke rugzak getest en geen zat me zo goed als deze
  • het rugpand - heerlijk zacht en luchtig
  • de indeling met voorvakken (alleen in de 65 liter versie) en afneembare kap
  • garantie - ik stop helaas regelmatig een klipje tussen de autodeur en het frame, waarna Osprey me razendsnel en kosteloos een nieuwe toestuurt
  • de kwaliteit!

rugzak-voor-trektocht-osprey

Wat ik minder fijn vind:

  • de prijs (maar dat doet slechts eenmalig pijn en je krijgt er veel voor terug)
  • het gewicht - de tas is relatief zwaar, maar dat voel je dankzij het extra comfort niet echt terug. Ik heb lichtere tassen van vrienden op mijn rug gehad, die zwaarder aanvoelden dan de mijne.

Welke maat rugzak voor een trektocht?

Ik wandel het hele jaar rond (het is mijn werk & mijn leven tenslotte) en het ene seizoen heb ik een grotere rugzak nodig dan het andere seizoen. Ik neem regelmatig vrienden mee op pad, die geen (goede) tas hebben, dus ik besloot twee Osprey Aura's met verschillende grootte te kopen. De 50 liter variant gebruik ik in de zomer, als ik relatief compacte spullen en weinig eten mee hoef te nemen. De 65 liter rugzak gebruik ik voor al mijn overige tochten, waarbij ik een dikkere slaapzak, meer eten en/of meer watervoorraad nodig heb.

Wil je geen twee rugzakken kopen? Dan raad ik je aan om te kijken hoeveel inhoud je hebt op je meest bulky tocht. Heb je daar een 65 liter backpack voor nodig? Dan zou ik die kopen en de kap er in de zomer af halen om hem compacter te maken.

osprey-aura-rugzak-voor-trektocht

Wat is de beste rugzak voor jouw trektocht?

Tijdens het werken in de outdoorwinkel heb ik bij vele honderden mensen rugzakken aangepast. Daarbij werd nog maar eens duidelijk: zoveel mensen, zoveel wensen. Waar de Osprey Aura bij de een perfect zat, vond een ander hem niet lekker zitten. Ik zeg met dit blogbericht dus ook niet: koop deze rugzak. Nee, ik raad je aan om naar een buitensportwinkel te gaan en meerdere rugzakken (met gewicht) te passen. De beste rugzak voor jouw trektocht is de rugzak die jou het beste past.

Reacties
Categorieën