7 avontuurlijke outdoor video's die je gratis kunt kijken
18 maart 2021 
4 min. leestijd

7 avontuurlijke outdoor video's die je gratis kunt kijken

Op een regenachtige zondag lag ik na mijn ochtendwandeling lekker op de bank een video op Youtube te kijken. En voor ik het wist, bekeek ik video na video over avontuur en outdoor. Mijn 7 favoriete avontuurlijke outdoor video’s van die dag zet ik hier even voor je op een rijtje:

 

1. Met een viool naar Spanje

Avonturier Alastair Humphreys is mijn grote inspiratiebron. Ik kwam deze video over zijn ‘Midsummer Morning’ weer eens tegen en blijf er blij van worden. Alastair  las over de Engelse Laurie Lee, die in 1935 naar Spanje reisde. Laurie’s plan was om door het land te lopen, terwijl hij eten kocht van het geld dat hij verdiende met viool spelen. Alastair las Laurie’s boek, As I Walked Out One Midsummer Morning, en besloot in zijn voetsporen te treden. Niet dat Alastair viool kon spelen…


Alastair’s boek My Midsommer Morning over deze trip is ook een aanrader!

 

2. Alle 4000m pieken in de Alpen beklimmen

Deze korte film begint met beelden van een slaapplek waar mijn maag zich van omdraait (hoogtevrees). De film volgt Liv, die als tiener al op de top van de Mont Blanc stond, en op haar veertigste besluit alle 82 pieken vierduizend meter hoge pieken in één jaar te beklimmen.

 

3. Een avontuurlijke outdoor video over de Kungsleden in Zweeds Lapland

Mathias wandelde (een deel van) de Kungsleden, een lange afstand wandelroute in Zweden van 425 kilometer. Geniet van prachtige beelden en interviews met andere wandelaars.

 

4. Naar de top van de op-vier-na-hoogste berg ter wereld

Door een ijskoud landschap naar de top van een 8516 meter hoge bergtop in de Himalaya klimmen. Hilaree en Jim gingen op avontuur op de op vier na hoogste berg ter wereld. In de korte film van The North Face zie hun avontuur en hoe ze als eersten ter wereld van de berg naar beneden skiën (plus prachtige plaatjes uit de bergen).

 

5. Vier vrienden op de fiets in het wilde westen

Vier vrienden stappen op de fiets in het westen van de Verenigde Staten. De bosbranden brengen de plannen wat in de war, maar dat stopt de mannen niet. Geniet van de heerlijk rauwe stem van de voice-over terwijl je kijkt naar prachtige landschappen.

 

6. Het leven als een herder in de droogte van New Mexico

Je kudde dieren in leven houden op een grasvlakte die veranderd is in een droge woestijn is een grote uitdaging. In deze prachtig gefilmde docu van zes minuten krijg je een kijkje in het leven van een vrouwelijke herder in New Mexico.

 

7. Een ode aan wildzwemmen

Voorzien van jaloersmakende beelden van lochs en Schotse heuvels, vertelt de docu Chasing the Sublime het verhaal van Kate Rew en Kari Furre. Zij startten de Outdoor Swimming Society en vertellen hun kijk op wildzwemmen.

 

Meer avontuurlijke outdoor video’s bekijken?

Op HappiesOutdoors vind je een overzicht van 80 video’s van avontuurlijke vrouwen, die je gratis kunt streamen. Lees ook mijn eerdere blog posts over de mooiste outdoor video’s op Youtube en de mooiste outdoor films. Elke maand stuur ik een gratis outdoor-inspiratiemail met de leukste boeken, podcasts, websites en natuurlijk video’s waar ik die maand geïnspireerd door raakte.

Heb je een fijne aanvulling op dit rijtje? Zet de link in de comments!

avontuurlijke-outdoor-videos

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zei ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Charlotte
Door

Charlotte

op 18 Mar 2021

Die Lhotse video heb ik gezien inderdaad! Ga de rest sowieso ff kijken de komende tijd. Op dit moment ben ik helemaal verslingerd aan de video's van Abbie Barnes / Spend More Time In The Wild. Zij combineert mooie wandelingen en langeafstandshikes in de UK met mental health awareness :)

Paulien
Door

Paulien

op 15 May 2021

ohh ja haar video's vind ik ook zo fijn, goede aanvulling!

Reactie plaatsen

Andere veelgelezen artikelen...

avontuurlijke-reizen-noord-europa

Avonturen in Noord-Europa

Op avontuur in een sprookjesachtig landschap deze winter? Dit zijn de mooiste reizen naar Noord-Europa.
packraften-ardennen

Packraften in de Ardennen

Wandel met een opblaasbare boot over de Eislek Trail door de Ardennen en vaar de volgende dag over de Ourthe terug.
natuurhuisje-twente

Huisjes voor een microavontuur

Deze herfst of winter uniek overnachten in Nederland? Deze 5 natuurhuisjes zijn perfect voor een microavontuur.

CADEAUTJES VOOR JOU

OVER (MICRO)AVONTUUR

Wil je je dagelijks leven avontuurlijker maken? Meld je aan voor mijn gratis webinar over (micro)avontuur.

OVER WANDELEN

Bereid je goed voor op je wandelvakantie met mijn gratis stappenplan inclusief paklijst.
arrow_drop_up arrow_drop_down