arrow_drop_up arrow_drop_down
Natuurkampeerterrein Borger: het hele jaar door kamperen in het bos
9 november 2019 

Natuurkampeerterrein Borger: het hele jaar door kamperen in het bos

Het natuurkampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer is mijn favoriete camping voor winterkamperen. Hier mag je het hele jaar door met je tent, camper of caravan in het bos kamperen. Tijd om je wat meer te vertellen over deze camping en wat er allemaal te doen is in de omgeving.

 

Het Natuurkampeerterrein Borger wordt beheerd door Staatsbosbeheer en behoort tot de groenste kampeerterreinen in Nederland. Aan een ('s avonds) rustige weg in de Drentse bossen ligt de camping verscholen tussen de dennenbomen. Je kunt op deze camping terecht met je tent, camper, caravan en vouwwagen. Kom je lopend of fietsend, dan kun je met je trekkerstent tegen gereduceerd tarief op een trekkersplek staan. 's Avonds kun je lekker warm bij het kampvuur in de overdekte vuurhut zitten (en broodjes bakken!). 's Morgens geniet je van de fluitende vogels en een lekkere douche in het verwarmde toiletgebouw.

Om hier te mogen kamperen, moet je een natuurkampeerkaart hebben, die je toegang geeft tot alle natuurkampeerterreinen. Je kunt vooraf een plek reserveren en betalen, of ter plekke een overnachting boeken en betalen als er nog plek beschikbaar is.

Tip: reserveer in rustige(re) periodes niet thuis al je plek. Het komt regelmatig voor dat er bij aankomst een vrijwel geheel lege hoek is, waar je dus heel privé kunt kamperen. Zo voorkom je dat je op een verder volledig leeg veld precies naast die ene caravan komt te staan met je kleine tentje.

Bereikbaarheid van de camping met het openbaar vervoer

Er rijdt geen bus over de weg langs het natuurkampeerterrein. Het terrein ligt midden in de bossen, en is daardoor via een mooie route door de natuur te bereiken. Vanuit Groningen of Emmen neem je bus 300 naar P+R/N34 Borger. Vanaf daar is het ongeveer 45-60 minuten lopen door het bos naar de camping.

winterkamperen-drenthe

Winterkamperen kan bij Natuurkampeerterrein Borger in Drenthe

Things to do bij Borger

Vanaf de camping loop je zo het bos in en een grassig heideveld op. Aan de overkant van de weg vind je het Boomkroonpad, met daarachter nog veel meer bos. Het is hier zo groot, dat verdwalen niet moeilijk is. Volg één van de gemarkeerde wandelroutes die bij het Boomkroonpad beginnen. Bij het bezoekerscentrum kun je een wandelkaart van Drenthe kopen en daarmee je eigen wandelroute samenstellen. Wandel ook eens over de zandvlakte en heide van het Drouwenerzand en rondom het water van het Nije Hemelriekje (waar je ook kunt zwemmen nabij het paviljoen).

Voor een roadtrip volg je de Hunebed Highway (N34) langs Drentse hunebedden. Ook het Hunebedcentrum in Borger is een bezoek waard. Een aangrijpend kijkje in de geschiedenis krijg je in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, dat je wandelend door de bossen kunt bereiken.Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Charlotte
Door

Charlotte

op 11 November 2019

Ohhh nice die kampvuurplek! Moet je voor deze camping trouwens het groene boekje hebben?

Paulien
Door

Paulien

op 17 November 2019

Ja, het is een staatsbosbeheer camping en daarvoor heb je inderdaad het groene boekje nodig :)

Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!

- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een webinar over avontuurlijk leven

Ik gebruik cookies