natuurkamperen in de Alpen
Kamperen
Paulien
Kamperen
12/14/2023
2 min

3x natuurkamperen in de Alpen

12/14/2023
2 min

‘s Morgens je tent openritsen en uitzicht hebben op steile berghellingen. Ontbijten terwijl je naar de krekels luistert en de bergen steeds verder in de zon ziet baden. Overdag ontspannen wandelen en fietsen en picknicken op de mooiste plekken. En dan ‘s avonds in je knusse tent kruipen en bij het naar de wc gaan in het donker naar de Grote Beer (het ‘steelpannetje’) zoeken. Dat kan tijdens het natuurkamperen in de Alpen. Ik tip drie campings waar elke bergliefhebber eens overnacht moet hebben.

1. Natuurkamperen in de Franse Alpen: Camping de La Casse

Op Camping de La Casse in het nationaal park Les Écrins voelt kamperen als wildkamperen. Zet je tent op 1.520 meter hoogte op tussen de ruige bergen. Uitzicht vanuit je tent en wandelmogelijkheden in de omgeving gegarandeerd. De camping is met nog geen 30 kampeerplekken heerlijk klein, en ‘s morgens kun je verse broodjes ophalen bij de receptie. In een gezellig winkeltje in het nabijgelegen dorp haal je streekproducten om je verse brood mee te beleggen.

Tip: hier vind je soortgelijke natuurcampings in de Franse Alpen.

2. Slapen tussen de bergen van Oostenrijk: Ecocamping – Natuuurcamping Grubhof

Camping Grubhof ligt in St. Martin in het Salzburgerland, een van de bekendste wandelgebieden van Oostenrijk. Hier staat duurzaamheid centraal en wordt extra aandacht besteed aan efficiënt gebruik van water, zelf elektriciteit opwekken en verkoop van streekproducten. Hier kampeer je met een goed gevoel aan de rivier die langs de camping stroomt. De viersterren camping ligt tussen de Loferer Steinberge en de Berchtesgadener Alpen en is een goede uitvalsbasis voor bergwandeltochten voor elk niveau. Deze camping is groter en luxer dan de andere twee en is ook in de winter geopend.

natuurkamperen-alpen-oostenrijk

3. Natuurkamperen  in de Zwitserse Alpen: Camping Des Glaciers

Als ik één favoriet wandelgebied in Zwitserland aan moet wijzen, kies ik voor het zuidelijk gelegen Wallis. Tussen de imposante bergen maakte ik al vele prachtige dagwandelingen en huttentochten. Op Camping Des Glaciers is je buurman een gletsjer. Waar gletsjers zijn, zijn bergen en riviertjes, dus bergliefhebbers hoeven zich hier niet te vervelen. De groene camping heeft ruim opgezette plekken (hoera voor privacy!). Let op: boek op tijd, want deze natuurcamping ligt aan de drukbewandelde Tour du Mt-Blanc.

natuurkamperen-alpen-zwitserland

Meer natuurkamperen in de Alpen

Verspreid door de Alpen liggen natuurlijk nog veel meer prachtige natuurcampings. Ben je net als ik graag actief op vakantie? Zoek een camping vanaf waar je al wandelend of fietsend direct de natuur in kan. Ook ideaal voor wie (ook weer net als ik) vaak met het openbaar vervoer naar de Alpen reist en niet voor elke wandeling op een bus wil wachten. Scroll daarom ook eens door deze (luxe) wandel- en fietscampings. Heb je zelf op een unieke camping in de Alpen overnacht? Tip jouw favoriet in de comments onder dit bericht!

Reacties
Categorieën