Slaapzak met rits links of rechts kopen
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
09/22/2020
1 min

Koop je een slaapzak met de rits links of rechts?

09/22/2020
1 min

"Aan welke kant van de slaapzak moet mijn rits zitten?" is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Er zijn namelijk slaapzakken met de rits aan de linkerkant, en slaapzakken met de rits aan de rechterkant. En zelfs slaapzakken met twee ritsen, eentje links en ééntje rechts.


Aan welke kant moet de rits van je slaapzak zitten?

Er is geen goed of fout, maar over het algemeen redden linkshandigen zich 's nachts het best met de rits aan de rechterkant, en hebben rechtshandigen een voorkeur voor de rits aan de linkerkant. Zo kun je als je op je rug ligt, gekruist voor je borst langs met je arm de rits openen. Het is een stuk lastiger om op je rug liggend met je rechterhand een rits aan de kant van die rechterhand open te ritsen.

Test je slaapzak voor aankoop even uit door in een showmodel te gaan liggen zoals je in de tent zou doen. Hoe makkelijk gaat de rits open?slaapzak-rits-voor-rechtshandigen

Twee slaapzakken aan elkaar ritsen

Wil je twee slaapzakken met capuchon aan elkaar ritsen? Koop dan twee slaapzakken van hetzelfde merk en type, zodat de ritsen in elkaar kunnen haken. Vaak is dit voor rechthoekige slaapzakken makkelijker dan voor mummie-slaapzakken. Daarbij is het belangrijk dat de ene slaapzak de rits links heeft, en de andere slaapzak de rits rechts. Anders heeft één van de slapers 's nachts een capuchon in zijn gezicht.


Meer lezen over slaapzakken?

Lees ook eens mijn blogs over je slaapzak onderhouden, een zomerslaapzak kiezen en de comforttemperatuur van slaapzakken. Twijfel je tussen een slaapzakvulling van dons of synthetisch materiaal? Lees dan mijn blog over afwegingen bij het kiezen van veganistische wandelkleding en outdoor gear.

Reacties
Categorieën