Tip: huur je trektocht uitrusting
2 december 2020 

Tip: huur je trektocht uitrusting

Ga jij voor het eerst een trektocht maken en word je niet blij als je de prijskaartjes ziet van goede wandel- en kampeerspullen? Dat kan ik goed begrijpen, zeker als je niet zeker weet of je trektochten maken wel leuk vind en of je het vaker wilt gaan doen. Gelukkig is daar een oplossing voor: huur je trektocht uitrusting.

Waarom kampeerspullen huren?

Wie goede outdoor uitrusting voor zijn trektocht wil kopen, is al snel honderden tot duizend euro kwijt. Aan goede kwaliteit wandel- en kampeeruitrusting hangt namelijk een aanzienlijk prijskaartje. Ik ben geen fan van spullen van B-merken kopen ‘omdat ik eerst wil testen of dit wel iets voor me is', omdat die spullen vaak én niet van goede kwaliteit zijn, én niet onder duurzame outdoor gear vallen (zeker niet als je ze slechts eenmalig wilt gebruiken). Bovendien weet je vaak helemaal niet welke spullen jij fijn vindt, omdat je nog nooit op een lichtgewicht matje geslapen hebt en nog nooit een lichtgewicht tent gehad hebt.

Vanaf 125 euro per week huur je al trektocht uitrusting van goede kwaliteit. Dat scheelt je zo een paar honderd euro investeren, terwijl je wel goede spullen mee op reis neemt. Bovendien kun je op reis gelijk die spullen uitproberen en weet je na die tijd precies wat je wel en niet fijn vindt. Zo kun je een weloverwoge keuze maken als je toch besluit spullen aan te schaffen.

Oh en voor mensen die net als ik schoonmaken een rotklus vinden: je gehuurde spullen worden voor je gereinigd, dus dat hoef je niet zelf te doen (whoehoe jeeej!).

kampeerspullen-huren-goedkoop

Ik ben groot fan van spullen huren voor je wandel- en kampeervakantie

Waar kun je trektocht uitrusting huren?

Ik huur zelf voor de deelnemers aan mijn gidstochten spullen van Mathias van StartHiking.nl, waar ik gelijk ook lichtgewicht eten aanschaf. Niet alleen heeft hij goede kwaliteit spullen (sommige spullen gebruik ik zelf ook) voor een heel redelijke prijs, zijn service is ook nog eens echt geweldig. Alternatieve verhuurbedrijven waar ik geen ervaring mee heb, zijn Hikershouse en Geardropper.

Tip: download mijn gratis paklijst voor een wandelvakantie om precies te zien wat je nodig hebt!

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen besteden aan doen waar ik écht blij van word (Outdoor Inspiratie!).
Reactie plaatsen

Vond je dit blog nuttig?

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Ik gebruik cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down