Vaude Brenta wandelrugzak
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
08/09/2022
3 min

Wandelrugzak voor huttentocht: Vaude Brenta 36+6

08/09/2022
3 min

Wanneer ik met mijn volledige kampeeruitrusting op trektocht ga, heb ik een tas van 50 liter (zomer) of 65 liter (niet-zomer) mee. Voor huttentochten krijg ik die 50 liter tas niet vol, waardoor de inhoud tijdens het lopen in de rondte vliegt. Daarom ging ik op zoek naar een duurzame wandelrugzak voor mijn huttentochtNa een uitgebreide zoektocht kwam ik op de Vaude Brenta 36+6 liter tas uit.

Waar lette ik op bij het kiezen voor een wandelrugzak voor mijn huttentocht?

Ik begon met het kiezen van de gewenste grootte, omdat daardoor al vele rugzakken af zouden vallen. Mijn rugzak van 50 liter vond ik veel te groot, mijn rugzak van 23 liter te klein. Ik besloot een tussenweg te kiezen: rond de 40 liter, dat moest ruim genoeg zijn.

Mijn tweede eis was duurzaamheid. Geen B-merk, maar een A-merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Mijn derde (niet minder belangrijke) eis was een comfortabele pasvorm. Een enigzins stevige heupband, vrouwelijk gevormde (licht gebogen) schouderbanden en natuurlijk het algehele gevoel.

vaude-brenta-36-6

Mijn keuze: de Brenta 36+6

Ik begon mijn zoektocht op de website van een van mijn favoriete duurzame outdoormerken: Vaude. Ik filterde op mijn gewenste rugzakgrootte en kwam al snel de Brenta 36+6 liter tegen. Met de kap op zijn laagst is de tas 36 liter groot. Het hoofdvak kan in de hoogte met zes liter uitgebreid worden. Handig als je tijdens het lopen wat extra spullen kwijt moet. De inhoud van 36 liter vond ik sowieso genoeg en die optie tot uitbreiding was een mooie bonus.

Andere dingen die mij aanspraken:

  • redelijk stevige heupband om het gewicht van de schouders te halen. Mét vakjes aan de voorkant, waarin ik mijn telefoon of Osmo Pocket camera kwijt kan
  • verstelbaar rugpand met ventilatie (Aeroflex 3D-rugpand)
  • klimaatneutraal gecompenseerd en milieuvriendelijk gefabriceerd. Het basismateriaal bestaat voor 50% uit gerecycled polyester en de waterstotende laag is PFC-vrij.
  • meerdere kleine vakjes in de kap
  • hij is stukken lichter dan mijn Osprey rugzakken (gewicht: 1,4 kg - nog steeds zwaarder dan rugzakken zonder hard frame, maar die vind ik niet lekker zitten)

Hij is er in het blauw, groen en zwart.


Mijn twijfels over de Brenta 36+6

Een voordeel en tegelijk een nadeel vind ik de rits op de voorkant, waarmee je snel bij de inhoud in alle delen van je tas kunt. Dat is natuurlijk superhandig, maar uit mijn werktijd bij de klantenservice in een buitensportwinkel weet ik dat ritsen vaak het zwakke onderdeel van rugzakken zijn. Ik had daarom mijn twijfels bij deze tas met voorrits. Ik kan me echter niet herinneren ooit iemand me een Vaude-klacht aan mijn klantenservicebalie gehad te hebben, dus ik nam het risico.

rugzak-voor-huttentocht

Is deze rugzak geschikt voor een huttentocht?

Ik vind de Brenta 36+6 liter rugzak erg geschikt voor huttentochten:

  • hij zit (mij) lekker en steunt goed op mijn (brede) heupen
  • hij is groot genoeg om een warme trui en extra eten mee te kunnen dragen
  • de elastische zijvakken zijn diep genoeg om te voorkomen dat je waterflessen bij het bukken de afgrond in storten
  • de vele vakjes zorgen ervoor dat je belangrijke dingen niet snel kwijt bent
  • hij heeft een fijne vorm - niet te breed, niet te bulky

Ik kreeg na de eerste dag lopen wel een kleine blauwe plek op mijn heup van de relatief harde onderkant van het rugpand. Ik voelde dat niet en zag het pas toen ik onder de douche stond. Kan meer met mijn figuur te maken hebben dan met de tas ;)

--> meer informatie over de tas vind je hier.

huttentocht-rugzak

Note: ik heb deze rugzak gesponsord gekregen. Omdat ik authenticiteit belangrijk vind, heb ik zelf een merk en tas gekozen en vervolgens Vaude gevraagd om deze te sponsoren. Wanneer ik producten test en ze bevallen niet, dan stuur ik ze terug en zou ik geen positief blog als deze schrijven. Je kunt er dus op vertrouwen dat alles in dit blog oprecht en eerlijk is :)

Reacties
Categorieën