wandelweekenden in Nederland
Lees- en kijktips
Paulien
Lees- en kijktips
04/17/2022
2 min

Wandelweekenden in Nederland verzameld in een boek

04/17/2022
2 min

Geen tijd om een hele week te gaan wandelen, maar wil je toch graag de natuur in en meerdere dagen wandelen? Dan is het boek De Paden Op van Lydia Michiels van Kessenich wat voor jou! In dit boek vind je routes voor wandelweekenden in Nederland.

Wandelweekenden in Nederland

De routes voor de wandelweekenden in Nederland zijn niet random gekozen. Nee, elk van de 23 routes neemt je mee op een andere officiële Lange Afstand Wandelroute (LAW). Daarin mag het Pieterpad natuurlijk niet ontbreken, tussen onbekendere wandelroutes, zoals het Overijssels Havezatenpad en het Floris V-pad.

wandelweekenden-nederland

Wandelweekenden inclusief overnachtingen

Elk hoofdstuk met een wandelweekend-idee begint met een korte introductie. Wat ga je onderweg zien en en wat is het verhaal achter de route? Er volgt een sfeeromschrijving van het wandelavontuur van de auteur, waarvan je spontaan zin krijgt je wandelschoenen aan te trekken en in haar voetsporen te treden. Er volgt een overnachtingstip voorzien van foto's, zodat je zelf niet meer op zoek hoeft naar geschikte accommodatie. Uiteraard staan het begin- en eindpunt en het aantal kilometers per dag vermeld.

Achterin het boek vind je per route informatie over de gelopen etappes, adressen van het begin- en eindpunt en bezienswaardigheden en horeca onderweg. Je hoeft zelf dus helemaal geen research meer te doen, je kunt gewoon een route uitzoeken en op pad gaan!

wandelweekenden-nederland-overnachtingen

Met praktische tips

Het boek begint met pagina's vol praktische tips voor je wandelweekend. Met o.a.:

  • waar vind je kaartjes van de wandelroutes?
  • hoe gebruik je een gpx-bestand?
  • hoe zit het met markering?
  • hoe kom je bij het beginpunt van de routes (OV, auto, fiets)
  • wat heb je onderweg nodig?

wandelweekend-nederland

De Paden Op: een aanrader?

Ja! Zelfs als je voorlopig niet van plan bent om een van de routes te gaan lopen (omdat je bijvoorbeeld huisoppas in Frankrijk bent), is het boek een feestje om te lezen. Dankzij de sfeeromschrijvingen voelt het alsof je met auteur Lydia meewandelt over de wandelpaden. De fijne foto's maken die ervaring compleet.

Ben je wél van plan om binnenkort een weekend te gaan wandelen in Nederland? Dan is dit boek een must-have. Bespaar tijd (toch vaak een drempel om niet te gaan, want 'geen tijd om dat allemaal te plannen) en moeite en geniet van hetgene waar het om draait: wandelen.


Reacties
Categorieën