Hoe hang je je camera aan je rugzak
Gear reviews
Paulien
Gear reviews
10/29/2023
2 min

Hoe hang je je camera aan je rugzak?

10/29/2023
2 min

Ik deel op mijn Instagramaccount regelmatig foto’s en video’s waarbij je mijn camera aan de schouderband van mijn rugzak ziet hangen. Ik vind dat inmiddels heel normaal, dat dat kan, maar de meestgestelde vraag bij zulke stories is nog vaak ‘Hoe hang je je camera aan je rugzak?’. Ik deel met je hoe het zit!

Hoe hang je je camera aan je rugzak?

Ik gebruik de Peak Design camera clip om mijn camera aan mijn wandelrugzak te bevestigen. Deze camera clip bestaat uit twee onderdelen: een deel dat je aan de schouderband van je rugzak bevestigt, en een deel dat je aan de onderkant van je camera schroeft. Hiermee kun je de camera aan je schouderband klikken. Je camera kan er niet zomaar af vallen, omdat je op een knopje moet drukken om hem weer los te krijgen. Dat gaat makkelijk en snel, zodat je niet hoeft te prutsen als je een voorbijgaand moment snel vast wilt leggen.

camera-clip-rugzak

Werkt dit voor alle camera’s?

Je kunt de Peak Design camera clip gebruiken voor alle camera’s met een schroefdraadbevestiging. Deze bevestiging zit aan de onderkant van de camera en is onder meer bedoeld om je camera op een statief te kunnen bevestigen. De camera clip is dus niet merk- of typespecifiek.

camera-aan-rugzak

Handig: ook voor bevestiging op een statief

Ik schreef al dat het schroefdraad waar de camera clip gebruik van maakt, ook gebruikt wordt voor metalen plaatjes die je op een statief monteert. Je hebt natuurlijk geen zin om de hele tijd de plaatjes al schroevend te verwisselen. Goed nieuws: het Peak Design metalen plaatje kan ook in veel statieven gebruikt worden. Test dat even voor jezelf, maar bij mij werkt het voor mijn twee statieven van verschillende merken.

peak-design-camera-clip

Handige extra: een afneembare camerariem

Toen ik net mijn camera clip had, zat de originele camerariem/nekband nog aan mijn camera. Ik vond het heel irritant dat die zo los aan mijn voorkant bungelde, en haalde hem al snel van mijn camera af. Ik vind het gebruiken van mijn camera zonder band echter niet handig en ook niet heel veilig. Daar bleek PeakDesign ook een oplossing voor te hebben: camerabanden die je makkelijk los kunt klikken en van de camera. Dat systeem hebben ze voor polsbanden en nekbanden, die je met dit systeem ook makkelijk af kunt wisselen in gebruik. Kijk dus zeker ook naar de slide camerariem (ook in smallere, lichtere uitvoering) en de slide polsband. Beide soorten riemen zijn ook in het groen (sage), zwart en zilver verkrijgbaar.

→ Ik bestelde mijn camera clip hier.

Reacties
Categorieën