Mijn hike-wishlist
Meerdaagse Wandeltochten
Paulien
Meerdaagse Wandeltochten
05/25/2023
3 min

Deze vijf meerdaagse hikes staan op mijn hike-wishlist

05/25/2023
3 min

Ik heb als outdoor-influencer (om 't maar even een naampje te geven) natuurlijk veel contact met andere wandelaars en avonturiers. Het is dan ook niet zo gek dat mijn hike-wishlist vrijwel elke week aangevuld wordt ;)  Ik maak er ook maar geen fysieke lijst van, want dan word ik zo geconfronteerd dat een leven niet lang genoeg is om al die routes te lopen ;)  Ook zonder ze op te schrijven spoken vijf routes al een hele tijd door mijn hoofd. In dit artikel deel ik in willekeurige volgorde welke vijf routes bovenaan mijn hike-wishlist staan.

1. De Laugavegur Trail in IJsland

By far de bekendste wandelroute in dit lijstje is de Laugavegur Trail in IJsland. Ik blijf het liefst van (te) populaire wandelpaden af, maar de landschappen langs deze route kan ik niet weerstaan. In vier dagen loop je 53 kilometer door buitenaards aandoende landschappen. Vulkanen, slingerende rivieren door kleurrijke valleien en grond in vele kleuren. Vier dagen rondtrekken door dit land is natuurlijk nooit genoeg, dus ik zou mijn hike combineren met een rondreis IJsland.

hike-wishlist-ijsland


2. De Scottish National Trail

De Scottish National Trail is een onofficiële lange afstand wandelroute van de grens met Engeland naar Cape Wrath. De West Highland Way en de Cape Wrath Trail maken deel uit van de route. De West Highland Way liep ik al eerder, maar nog eens door die landschappen lopen is geen straf. De Cape Wrath Trail staat al heel lang op mijn wishlist, maar ik moest de afgelopen twee pogingen door omstandigheden al afzeggen voordat ik kon beginnen. Drie keer is scheepsrecht, en dan hopelijk als onderdeel van de 864 kilometer lange wandelroute.

scottish-national-trail

3. De Alta Via 1 in Italië

Oké, ik moet eerst 'even' van mijn hoogtevrees af komen, maar dan lijkt het me fantastisch om de Alta Via 1 te wandelen. De route loopt 120 kilometer lang van het noorden naar het zuiden in de Italiaanse Dolomieten. Ik heb deze Italiaanse regio altijd al eens willen bezoeken en dat doe ik dan natuurlijk het liefst wandelend. Ruige berglandschappen, gezellige hutten en een heleboel rust aan de kop.

hike-wishlist-italie

4. De Croatian Long Distance Trail

Ik heb een voorliefde voor routes die nog niet internationaal bekend zijn. Daarom blijf ik weg van de Camino-routes en ga ik stuiteren van nieuwe ontdekkingen. De Croatian Long Distance Trail is een relatief nieuwe route van 2200 kilometer door het hele land. Het lijkt me een perfecte manier om de diversiteit van het land te ontdekken. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe ik 100 dagen vrij kan nemen om hem te lopen.

hike-wishlist-croatie

5. De Transcaucasian Trail in Georgië

Nog een minder bekende route door een minder bekend wandelland, de Transcaucasian Trail in Georgië. Tsja, waarom zou je niet door de Caucasus willen lopen? De route is nog in aanbouw, dus ik moet nog even geduld hebben voordat hij helemaal af is. Het lijkt me fantastisch om het authentieke leven in Georgië al wandelend te verkennen. Weer eens wat anders dan 't Pieterpad ;)

hike-wishlist-georgie

Meerdaagse wandelroutes die ik al van mijn wishlist gestreept heb

Mijn wishlist verandert meerdere keren per jaar. Deels omdat ik nieuwe routes ontdek en deels omdat ik routes van mijn lijstje gelopen heb. Zo kon ik al de Affric Kintail Way en de Skye Trail van mijn wishlist afstrepen. Wie weet schrijf ik over een jaar of twee een soortgelijk artikel waarin bovenstaande hikes al afgestreept zijn ;) 

Ik ben heel benieuwd welke meerdaagse hikes op jouw wishlist staan! Laat je het weten in een reactie?

Reacties
Categorieën