Wildplassen en -poepen: zo doe je dat
16 oktober 2019 
4 min. leestijd

Wildplassen en -poepen: zo doe je dat

Kleine kans dat je tijdens je lange afstand wandeling steeds precies een wc tegenkomt als je een boodschap moet doen. Je bent vaak aangewezen op wildplassen en wildpoepen, zeker als je ook nog in de natuur overnacht. Dat is even wennen als je ons beschaafde leven gewend bent, maar de oermensen konden het, dus jij ook!

Mannen, voor jullie is dit niet heel ingewikkeld vermoed ik. Broek open ritsen en plassen ;)

Wij vrouwen moeten iets meer moeite doen. Zoek een rustig plekje, trek je wandelbroek naar beneden en zorg dat je benen wijd staan. Squat vervolgens zo diep mogelijk om spetteren te voorkomen en laat het maar lopen!

De kans is groot dat je bovenbenen na een hele dag lopen behoorlijk verzuurd zijn, waarna squaten geen feestje is. Ga dan met je rug tegen een boom zitten of gebruik je wandelstokken voor extra ondersteuning. Ja, het is heel normaal dat je je daardoor even een 80-jarige voelt, maar het is niet anders. Gebruik eventueel een uitwasbare Kula Cloth plasdoek in plaats van wc-papier.


wandelen-metwildplassen-wc-papier-wc-papierNeem altijd je wc-papier mee naar de volgende prullenbak na het wildplassen

Number two tijdens het wandelen: wildpoepen

Ik ga nog even een stapje verder met deze ongemakkelijkheid: poep!

Ook onderweg kun je maar beter zorgen dat je vrijwel dagelijks number two doet… Graaf met een lichtgewicht schepje een gat van 15 cm diep, hurken en goed mikken. Klaar? Gat dichtgraven en een paar honderd gram lichter weer op pad. Zorg dat het niet zichtbaar is dat jij daar hebt gezeten en neem je wc-papier mee: leave no trace.

Ga je samen met iemand op pad? Dan heb ik een tip voor je om het hele number two gebeuren wat minder ongemakkelijk te maken. Ik heb mijn lichtgewicht schepje gekocht bij een website voor Doomsday Preppers. ‘Doomsday time!’ en jullie weten beiden genoeg…

En dan nog even dit: zorg dat jouw plas niet bij iemand anders in het waterflesje belandt door op minstens 60 meter van een stroom/rivier/meer je behoefte te doen.poepschepje-lichtgewichtLichtgewicht poepschepje

Een aantal aanraders:

Er zijn veel stalen campingschepjes op de markt. Deze zijn vaak niet geschikt voor lichtgewicht kampeerders en worden vooral gebruikt door mensen die met de auto op pad gaan en een geul rond hun tent willen graven. Kies dus voor een stevig schep van licht materiaal.


Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft nomadisch als wandelaar, huisoppas en ondernemer. In 2019 zei ze haar baan op om Outdoor Inspiratie op te richten. Ze zet zich sindsdien fulltime in om outdooravonturen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze schreef een e-book over trektochten maken en geeft masterclasses en cursussen over wandelen, huisoppassen, (solo)reizen en (outdoor)ondernemen.
Reactie plaatsen