Avontuurlijk wandelen in Nederland: Back to Nature
20 juni 2021 

Avontuurlijk wandelen in Nederland: Back to Nature

Ik ben dol op boeken die informatief én mooi vormgegeven zijn. In die categorie hoort Back to Nature van Nicola Dow en Eva Spigt zeker thuis. Ik vertel je meer over dit fijne boek over avontuurlijk wandelen in Nederland.

 

Back to Nature: avontuurlijk wandelen in Nederland

Ik vond het al even tijd voor een boek over wandelen geschreven door jongere mensen. Gelukkig kwamen Nicola en Eva op het idee om hun liefde voor de Nederlandse natuur in een boek vast te leggen. De 223 pagina's dikke hardcover is voorzien van Instagram-waardige foto's met een warm tintje, weer eens wat anders dan de harde contrasten die je vaak in de oudere boeken ziet. Wie niet van lezen houdt, kan in ieder geval genieten van de foto's en de lay-out van dit mooie boek 🙂

Gelukkig valt de inhoud ook niet tegen. Het boek is onderverdeeld in twaalf hoofdstukken, met in elk hoofdstuk drie onderdelen: een wandelroute, een wildernis-skill en een stukje persoonlijke ontwikkeling (‘terug naar je eigen natuur').

Tip: dit boek valt waarschijnlijk minder in de smaak bij mensen die het vervelend vinden om Engelse termen in een Nederlandse tekst te lezen 😉

back-to-nature-avontuurlijk-wandelen

 

Een boek over meer dan alleen avontuurlijk wandelen

Verwacht dus geen boek vol met avontuurlijke wandelroutes. De wandelroutes en de natuurgebieden waar deze doorheen lopen, worden uitgebreid omschreven, maar er wordt ook veel ruimte gegeven aan alles om dat avontuurlijke wandelen heen. Leer bijvoorbeeld duindoorn en blauwe bessen plukken, pesto maken van brandnetels en winterkamperen. Het derde deel van elk hoofdstuk bestaat uit persoonlijke ontwikkelingstips, zoals: affirmaties, ademhalen, koudwatertherapie en offline buitenspelen. Zelfhulpboek meets wildplukboek meets wandelgids dus!

“Zelfhulpboek meets wildplukboek meets wandelgids”

back-to-nature-boek

avontuurlijke-wandelroutes-boek

 

Meer fijne boeken over avontuur en wandelen?

Deze zomer deel ik elke zondag nieuwe boeken over avontuur, wandelen en andere outdoorgerelateerde zaken. Als een ware boekenworm ga ik door oude en nieuwe boeken in dit genre. Houd mijn blog de komende weken dus zeker in de gaten. Wil je eerdere blogs lezen? Dan is dit iets voor jou:

back-to-nature-eva-nicola

 

Dit blogbericht bevat affiliatelinks. Als jij via zo'n link iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding die ik gebruik om mijn blogkosten te dekken. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra's.
Het boek in dit blogbericht kreeg ik opgestuurd van Uitgeverij Spectrum. 

Over de schrijver
Paulien van der Werf leeft avontuurlijk en nomadisch en is de oprichter van Outdoor Inspiratie. In 2019 zei ze, na vele microavonturen en loondienstjaren, haar baan op om fulltime andere mensen te inspireren om avontuurlijker te leven.
Reactie plaatsen

Meer leren?

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee cadeautjes voor je!


- een stappenplan inclusief paklijst voor je wandelvakantie

- een online inspiratiegids vol tips waarmee je je (dagelijks) leven avontuurlijker maakt

Op zoek naar praktische tips voor wandelen, kamperen en andere outdooravonturen?

arrow_drop_up arrow_drop_down