Trage Tocht
Nederland
Paulien
Nederland
02/22/2021
1 min

Wat is een Trage Tocht

02/22/2021
1 min

Pas toen ik ook in Nederland veel op avontuur ging, kwam ik er achter wat een leuke diversiteit in wandelroutes we eigenlijk hebben. NS-wandelroutes, Ov-stappers, Klompenpaden en ook... trage tochten. Wat is een Trage Tocht? Ik vertel het je!

trage-tocht-routesWie een Trage Tocht wil lopen, heeft keuze uit meer dan 550 routes   

Wat is een Trage Tocht?

Trage Tochten zijn wandelroutes van 5 tot 22 km lang, die voor minimaal 70% over onverharde paden lopen. Sommige van de paden lopen geheel door de natuur, anderen (ook) door een stad. De Stadse Trage Tochten zijn de enige tochten die niet voor 70%, maar wel zoveel mogelijk over onverharde paden lopen. Je loopt dankzij de Trage Tochten over paden waar je anders niet zo snel zou komen, en dat maakt ze een leuk alternatief voor routes die je al kent of die drukbewandeld worden. Er zijn meer dan 560 Trage Tochten door heel Nederland verspreid. trage-tocht-nederlandJe vind Trage Tochten verspreid door heel Nederland

Hoe volg je een Trage Tocht?

Op de website wandelzoekpagina.nl vind je een overzicht van alle Trage Tochten in Nederland. Kies een wandelroute-thema (zoals kastelen, polderwandelingen of stadse tochten) en de regio waarin je wilt wandelen en je krijgt een handig overzicht te zien. Tegen betaling kun je op de website de GPX-bestanden en eventueel een routebeschrijving downloaden. Er zijn ook wandelgidsen te koop waarin diverse Trage Tochten per regio verzameld zijn. 

   

Wandelverslagen van Trage Tochten

Denk je nu: welke van de 550+ routes moet ik nou kiezen? Voor wie liever vooraf nog wat meer research doet en plaatjes kijkt, heb ik een aantal websites met fijne wandelverslagen verzameld:

trage-tocht-microavontuur-nederlandTrage tochten zijn ook heel geschikt voor een microavontuur in Nederland


Reacties
Categorieën