arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een Trage Tocht
22 februari 2021 

Wat is een Trage Tocht

Pas toen ik ook in Nederland veel op avontuur ging, kwam ik er achter wat een leuke diversiteit in wandelroutes we eigenlijk hebben. NS-wandelroutes, Ov-stappers, Klompenpaden en ook… trage tochten. Wat is een Trage Tocht? Ik vertel het je!

trage-tocht-routes

Wie een Trage Tocht wil lopen, heeft keuze uit meer dan 550 routes

 

Wat is een Trage Tocht?

Trage Tochten zijn wandelroutes van 5 tot 22 km lang, die voor minimaal 70% over onverharde paden lopen. Sommige van de paden lopen geheel door de natuur, anderen (ook) door een stad. De Stadse Trage Tochten zijn de enige tochten die niet voor 70%, maar wel zoveel mogelijk over onverharde paden lopen.
Je loopt dankzij de Trage Tochten over paden waar je anders niet zo snel zou komen, en dat maakt ze een leuk alternatief voor routes die je al kent of die drukbewandeld worden. Er zijn meer dan 560 Trage Tochten door heel Nederland verspreid.

trage-tocht-nederland

Je vind Trage Tochten verspreid door heel Nederland

 

Hoe volg je een Trage Tocht?

Op de website wandelzoekpagina.nl vind je een overzicht van alle Trage Tochten in Nederland. Kies een wandelroute-thema (zoals kastelen, polderwandelingen of stadse tochten) en de regio waarin je wilt wandelen en je krijgt een handig overzicht te zien. Tegen betaling kun je op de website de GPS-gegevens en eventueel een routebeschrijving downloaden. Er zijn ook wandelgidsen te koop waarin diverse Trage Tochten per regio verzameld zijn.

Tip: op de website van de maker van de routes, Wolfswandelplan, kun je de GPS-tracks gratis downloaden per regio. 

 

Wandelverslagen van Trage Tochten

Denk je nu: welke van de 550+ routes moet ik nou kiezen? Voor wie liever vooraf nog wat meer research doet en plaatjes kijkt, heb ik een aantal websites met fijne wandelverslagen verzameld:

trage-tocht-microavontuur-nederland

Trage tochten zijn ook heel geschikt voor een microavontuur in Nederland

Over de schrijver
Ik ben een expert op het gebied van outdoor, avontuurlijk leven en trektochten maken. Op mijn zesentwintigste trok ik definitief de deur van mijn huurhuis achter me dicht, om zo uit de rat race te kunnen stappen en mijn tijd te kunnen gebruiken aan doen waar ik écht blij van word.
Reactie plaatsen

Gratis E-books met meer inspiratie

Lijkt een microavontuur of trektocht jou wel wat, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ik heb twee minigidsen geschreven, die jij gratis mag downloaden:
Ik gebruik cookies